CNN публикува призив за оставка на кабинета "Орешарски"

Четвъртък, 12 Септември 2013 13:09 Публикувана в У нас Прочетена 5252 пъти

CNN публикува призива на българската диаспора в iReport за оставка на кабинета "Орешарски". Ако той придобие по-голяма популярност, може да бъде представен и по новинарския канал, затова те призовават да се споделя тази история в социалните мрежи Фейсбук, Туитър и Гугъл +. Сънародниците ни изпращат индивидуално писма до 4 важни институции в САЩ - Комисията по външни отношения на Сената, вицепрезидента Джо Байдън, в Държавния департамент и в Камарата на представителите.
Всички българи в САЩ настояват за бойкот и дипломатическа изолация на депутатите, които съставят правителството на тройната коалиция.

Организаторите на инициативата имат за цел да предизвикат масова международна подкрепа, с която да притиснат сегашните управляващи най-накрая да си подадат оставката. Към същото призовават и българите от цял свят, които дори и на хиляди километри от България, виждат как управляващите се опитват да изиграят народа. Българските имигранти искат страната им да се оправи, за да се завърнат и да живеят в нормална държава. С настоящия кабинет “Орешарски” обаче това е абсолютно невъзможно и дори зловредно за обществото, което олигархията иска да зароби още по-тежко, се казва още в призива. 

Подписката бе организирана няколко седмици след началото на протестите срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС./СД

Последно променена в Вторник, 24 Септември 2013 11:31
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

1 коментар

Влезте, за да коментирате