Печат на тази страница

Два пъти питат Орешарски за Пеевски. Той: Рационалните въпроси свършиха

Петък, 13 Септември 2013 14:20 Публикувана в У нас Прочетена 1079 пъти
Оценете
(4 гласа)

„Разбирам, че са свършили въпросите”, отговори премиерът Пламен Орешарски на въпроса кой е посочил Делян Пеевски за шеф на ДАНС в кулоарите на Народното събрание след парламентарния контрол. След като втори път го питаха същото, той си тръгна с думите: „Струва ми се, че свършихте с рационалните въпроси”.

Преди това Орешарски отговори, в рамките на парламентарния контрол, на въпрос на Делян Добрев от ГЕРБ за изказване на министър-председателя за проекта АЕЦ "Белене”, в което премиерът допусна, че "Росатом" може да спечели делото пред арбитражния съд. Добрев попита как премиерът е преценил в телевизионното интервю шансовете на България да спечели делото и как е изчислил размера на евентуалното обезщетение на 2. 4 млрд. лв."Думите, които съм споменал, имат ориентировъчен характер и са в контекста на друг дебат, а не опит да се прогнозира как ще завърши делото по АЕЦ "Белене". Дебатът е за наследените ангажименти към момента. Убеден съм, че адвокатите по арбитражното дело за АЕЦ "Белене” ще направят всичко възможно да минимизират щетите", каза Орешарски пред парламента. 

 

„Икономическият министър прави актуализация на разчети те относно проекта АЕЦ "Белене”, доуточни той  пред журналистите по.късно. На въпрос коя е финалната дата за решение по строителството на АЕЦ "Белене” Орешарски пак натовари с отговорността икономическия министър..

 

На въпрос дали от ДПС са променили позицията си за проекта Орешарски каза: "Не ми е известно в последната седмица да са сменили мнението си”. В началото на мандата на новия парламент от ДПС се обявиха против проекта "Белене".\СД

Последно променена в Петък, 13 Септември 2013 14:38
Влезте, за да коментирате