Протестиращи блокираха Орешарски при участието му по БНТ. Водещият Бойко Василев не го спомена (видео от протеста)

Петък, 13 Септември 2013 21:17 Публикувана в У нас Прочетена 1930 пъти

10-има протестиращи спряха кортежа на Пламен Орешарски на Орлов мост. Той бе вътре в колата и се забави за участие в БНТ. Все пак се яви на време в първото издание на „Панорама” за сезона във видимо лошо настроение. На един от първите плахо зададени въпроси кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС Орешарски каза, че е отговорил още в началото- „политическо назначение”.

Диалогът бе омиротворен от водещия Бойко Василев, който зададе  обичайните въпроси за визитата на премиера в Китай, но не спомена, че БНТ е окупирана от протестиращи. Близо час след инцидента за него спомена националният омбудсман Константин Пенчев, водещият "уточни, че пред телевизията има протестиращи, а репортажна камера за половин минута показа картина пред БНТ. Едва в края на предаването водещият с половин уста спомена, че е имало протест пред БНТ.

Демонстрантите носеха плакати и скандираха „Орешарски вън!”. В 92-ия ден на недоволството демонстрантите посрещнаха премиера Пламен Орешарски, който пристигна в сградата на телевизията за участие в предаването „Панорама”. Пред телевизията има засилено полицейско присъствие, дойдоха и части на жандармерията. "Най-страхливият премиер беше изведен от задния вход на телевизията, един оператор каза, че от там изхвърляли боклука", написа във Фейсбук Антоанета Цонева от Протестна мрежа.
След като както обикновено протестиращите извървяха разстоянието от пл. „Независимост” до сградата на парламента, те блокираха кръстовището на Ректората, а след това се отправиха към сградата на БНТ.

Видео от протеста: https://www.facebook.com/photo.php?v=10151692487666656&set=vb.678231655&type=2&theater

 

Последно променена в Събота, 14 Септември 2013 08:09
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате