И КНСБ скочи на правителството

Събота, 14 Септември 2013 15:47 Публикувана в У нас Прочетена 986 пъти

"Не предвиждам дълъг живот на това правителство и се опасявам, че следващите дни социалният гняв ще помете всичко. Това ще доведе до дестабилизация на страната. КНСБ е готова да оглави индустриалните конфликти", заяви на пресконференция в Пловдив лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Според анализите на синдиката кабинетът Орешарски не е изпълнил необходимите социални мерки с изключение на увеличеното обезщетение за майките и еднократната помощ за първокласниците. 51 процента от българите живеят с доход под 310 лева, а от началото на годината, до момента само в Пловдивски регион са постъпили 1000 сигнала за неплатени работни заплати, констатирали синдикалистите.


Синдикалната централа настоява за 10-процентно увеличение на работните заплати, които са замразени вече четири години. Според Пламен Димитров това не означава на всеки по равно, а след като се направи нужната атестация за приноса на всеки. Синдикатите са категорични, че трябва да се повиши и максималният осигурителен доход, както и минималният размер на обезщетението за безработица, което не може да е по-малко от минималната работна заплата.
"Нямаме намерение да морим износа, но за да има ниски нива на данъците, трябва да се събират данъци от всички, които дължат. Или всеки плаща, или вдигат данъците", каза синдикалният лидер и напомни, че два милиона българи не внасят здравни вноски.|СД

Последно променена в Събота, 14 Септември 2013 16:12
Влезте, за да коментирате