Стефан Софиянски е новият председател на ССИ

Неделя, 15 Септември 2013 00:03 Публикувана в У нас Прочетена 1304 пъти
ССИ проведе годишното си Общо събрание на 14 септември 2013 г. в хотел „Новотел“. Стефан Софиянски оглави Управителния съвет на Съюза.  ССИ проведе годишното си Общо събрание на 14 септември 2013 г. в хотел „Новотел“. Стефан Софиянски оглави Управителния съвет на Съюза. Снимка: Пресцентър на ССИ

На Общото събрание на ССИ бяха представени годишният отчет и анализът на икономическата ситуация в България. Те бяха фокусирани върху състоянието и проблемите на малкия и средния бизнес. Съюзът за стопанска инициатива остава верен на политиката си срещу лихвената политика на банките, която унищожава малките и средните предприятия.

Беше представена и обсъдена Програма за стимулиране, финансиране и кредитиране на малките и средни предприятия, както и за намаляване на младежката безработица чрез поощряване на предприемачеството с нови финансови модели. Съюзът за стопанска инициатива ще насочи усилията си за развитие на малкия и среден бизнес в Северозападна България и региона на Родопите.

За осъществяване на основните цели на Съюза за стопанска инициатива, Общото събрание реши да се предприемат агресивни действия по отношение на институциите за създаване на условия за развитие на малкия и среден бизнес. Центърът за профсионално обучение на ССИ активно ще подпомага реализацията на новата програма на Съюза, в съответствие с европейските програми в новия програмен период 2014 - 2020 г.

В Управителния съвет влязоха и неколцина нови членове - млади предприемачи, които ще провеждат политиката на Съюза. Д-р Аднан Лидиянов, остава председател на Контролната комисия на ССИ.

Квалификацията и опитът на Стефан Софиянски направиха безапелационен изборът му за председател на ССИ. Стефан Софиянски е финансист с дългогодишен опит в инвестиционото банкиране и застраховане.Завършил е финанси и право. От 1997 г. е член на Съвета на директорите на "Лев Инс", а от 2001 г до началото на 2013 г. е изпълнителен директор на компанията. Той заменя на поста Явор Джиджев, който подаде оставка от председателския пост и ще подпомага работата на Съюза като експерт в областта на инвестиционното проектиране.

Последно променена в Понеделник, 09 Декември 2013 17:01
Влезте, за да коментирате