Журналисти посочиха Бареков като цензора в ТВ7

Защитничка на „народния водач” надмина и най-долнопробните писания в жълтата преса
Неделя, 15 Септември 2013 12:22 Публикувана в У нас Прочетена 2061 пъти

Водачът на политическите турнета „България без цензура” Николай Бареков бе обвинен в основния цензор на ТВ7 от свои колеги

.

Мис “Челюсти” Диана Найденова разказа защо е напуснала телевизията на Бареков TV7. В предаването на Сашо Диков по Нова популярната водеща направи истинска телевизионна изповед.

“Не смятам, че това е моето място. Трябваше да интервюирам единствено фолкпевици и да каня в студиото само политици от БСП и ДПС. Да не можеш да поканиш хора за различните гледни точки, за мен не е публицистика”, сподели журналистката.

Тя разкри, че приела офертата за работа в TV7, след като в bTV колеги й спретнали интрига. В нея било замесено и името на патриарха заради интервю на журналистката с покойния дядо Кирил. Найденова узнала за интригата в навечерието на старта на останало неосъществено нейно авторско предаване. Огорчена от това, тя решила да приеме поканата на Бареков за работа в TV7.

Телевизията напусна и Емил Кошлуков и се оттегли от борда на телевизията. Новината обяви самият той  веднага след пресконференцията, на която Бареков анонсира бъдещия си политически проект

В същото предаване Сашо Диков попита госта си Бареков защо е напуснал Кошлуков. “Никога не съм обявявал, че Кошлуков е част от моя проект. Негов проблем е защо си подаде оставката”, отговори Бареков.

„Най-малкото претенциозно е ти, цензорът, да тръгваш на турне “България без цензура”, изстреля Диков.

“Защо да съм цензор? Проектът не е политически, а медиен”, отговори Бареков, забравяйки, че малко преди това обяви, че временно се отказва от журналистиката, за да се посвети на политиката.

Водещият настоя, че Бареков е цензор, защото е забранил Диков да бъде поканен в предаването „На светло” на Люба Кулезич. Той нарече бившия началник на ТВ7 „единица мярка за поръчкова журналистика”.

„Защо ти, който ходиш в Сен Тропе, даде онова интервю за беззъбите пенсионери в Добрич”, попита водещият.

„Ходил съм веднъж в Сен Тропе и веднъж в Кан, по работа”, обясни Бареков. Той разказа как изживял катарзис и у него се родило желанието да помага на хората по време на обиколка в страната. Така дошло решението да се занимава с политика, да помага на обикновените хора. За двумесечната кампания “България без цензура”, която ще обикаля страната, Бареков работел бе хонорар.

„Наскоро Цветан Василев е казал в разговор, че дава 20 милиона на ТV7, а тя връща 5. Нова телевизия дава 60, връща 65 от реклама. Василев казал, че иска и 60 да дава, но поне да връща 60 и да е на нула”, заяви в ефира Диков.

“Телевизията не е на печалба. Тя инвестира немалко пари и част от тях се върнаха. Днес по време на мача на “Ботев” (Пл) TV7 беше лидер в рейтингите. И ти знаеш, че рейтингът ти се вдигна, след като аз влязох в студиото, досега се гледаше мачът на “Ботев”, отговори Бареков в типичния си стил.

Веселина Томова от близкия до Николай Бареков сайт „Афера” не е пропуснала да захапе Кулезич, за да се хареса на безцензурника. В изящен каруцарски стил Томова задава риторичния въпрос (предварително се извиняваме на читателите си): „По гнусен начин Любица Кулезич се изхрачи върху Николай Бареков, в чиято телевизия Тв7 яде не само бял хляб, а и черен хайвер.” Бареков добави към изискания „сандвич” още един продукт с писмо до предаването: „Надмина дъното с поръчката на мутрата, която изпълняваш срещу мен. Две години съм те гледал като писано яйце. Успех.

Няма да коментираме стилистиката, просто цитираме малък откъс от всекидневието на медиите, където жълтото и т.нар. сериозно отдавна са заличили всички граници.

8 коментара

 • Връзка на коментара банкера Понеделник, 16 Септември 2013 10:40 публикуван от банкера

  Кой плаща за цялото Бареков-шоу?
  Това е въпросът и няма нужда да се ходи чак на площада, за да се зададе.

 • Връзка на коментара без име Неделя, 15 Септември 2013 21:19 публикуван от без име

  Не се заяждайте с правописа. По е важно че Бареков беше много честен в отговорите.Призна си за грешките-това му прави чест. А за цензурата -елате на площада и си задайте въпроса-там няма цензура. И си задайте въпроса-къде са другите политици сега ?????

 • Връзка на коментара Матей Граматик Неделя, 15 Септември 2013 14:11 публикуван от Матей Граматик

  Хе-хе, барековчето-реалист да си преговори правописа като е тръгнало да се репчи толкова. Пише се "цензура", но Бареков си остава "цензор", драги :-)

 • Връзка на коментара реалист Неделя, 15 Септември 2013 13:58 публикуван от реалист

  Поне се научете как се пище цензУра, пък тогава развивайте теории. Вас Алексей Петров ви цензУрира и ви кара да изпълнявате поръчки, също както Кулезич изпълнява тези на Борисов...жалки сте

 • Връзка на коментара Иван Василев Неделя, 15 Септември 2013 13:28 публикуван от Иван Василев

  Мисля, че той не иска да пада повече на нейното ниво. Затова не иска да отиде при нея. Диков все пак е с класи над Кулезич.

 • Връзка на коментара Мария Иванова Неделя, 15 Септември 2013 13:28 публикуван от Мария Иванова

  Тая по-долно и низко няма накъде да падне!!!

 • Връзка на коментара Колев Неделя, 15 Септември 2013 13:11 публикуван от Колев

  И затова го цензурираха при Кулезич сигурно...

 • Връзка на коментара Иван Василев Неделя, 15 Септември 2013 12:49 публикуван от Иван Василев

  При тази поръчкова журналистика, заливаща ни от тв екран, какъвто е случаят с Кулезич, не се учудвам на езика на писмените медии. Но хората сами си преценяват, въпреки многото нападки към хора, като Бареков.

Влезте, за да коментирате