Освиркаха Орешарски пред УНСС

Понеделник, 16 Септември 2013 11:35 Публикувана в У нас Прочетена 773 пъти
Хората пред УНСС поискаха да им върнат България с "Оставка" Хората пред УНСС поискаха да им върнат България с "Оставка"

Протестиращи освиркаха премиера Пламен Орешарски пред УНСС тази сутрин. Малко след като откри учебната година, премиерът – влязъл през парадния вход – се измъкна от страничен изход, но въпреки това попадна на протестиращи, които огласиха района с мощни скандирания “Оставка”.

Позорният начин, по който премиерът за втори път опита да се измъкне от през страничен изход, бе посрещнат с надпис “Изход за боклуци”. Така протестиращите напомниха как премиерът си тръгна от БНТ след интервю от изход, през който, по думите на служители там, се изнася боклукът. Премиерът, срещу когото от три месеца има протести, бе освиркан, когато се запъти заедно с ректора проф. Стати Статев и финансовия си министър Петър Чобанов към паметника на проф. Стефан Бобчев, за да поднесат венци.

“Ела в СУ”, приканваше друг плакат. “Кой?” беше трети, визиращ въпроса, който журналисти и протестиращи не спират да задават: “Кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС?”

Орешарски все пак намери място, където да бъде аплодиран – в охраняваната аула “Максима” на УНСС, където, по думите на нашия репортер на мястото на събитието, влизащите са били инструктирани как да се държат, а пожелалите да влязат протестиращи не бяха допуснати.

Подготовката за събитието на НСО включваше още заглушаване на звука във и около сградата на УНСС в Студентски град.

Влезте, за да коментирате