Печат на тази страница

Бареков се похвали, че го искат от всички телевизии

Бившият водещ отказал на всички, защото имал грандиозни проекти за България
Понеделник, 16 Септември 2013 18:36 Публикувана в У нас Прочетена 1830 пъти
Оценете
(2 гласа)

„Между другото съм канен от почти всички телевизии да участвам в сутрешните блокове и навсякъде съм отказал.

И в "Нова" ще бъда, и в Би Ти Ви, но в други предавания” (не в сутрешния блок), похвали се Николай Бареков в интервю за „24 часа”.

„Не искам медийният, граждански и обществен проект "България без цензура" да бъде титулуван политически, защото не е такъв. Дори и на социолозите казвам, че не е коректно да се мери партия на Бареков или партия "България без цензура", защото това е гражданска платформа, посветена на хората по регионите и на техните представители в местното самоуправление”, каза Бареков.

Изглежда г-н Тончев от „Сова Харис” не е разбрал молбата на Бареков, защото неговата платформа бе измервана като партия с добри шансове да влезе в парламента според проучването.

Лидерът на „България без цензура” съобщи, че в късната есен ще започне да мисли за партия. „За разлика от Борисов и Станишев аз вербувам хора вече 10 години, защото за това време пътувам. За разлика от тях, които само режат лентички и обикалят София - Брюксел. По места имам много неправителствени организации, с които работя. Във всички големи градове на страната - Пловдив, Варна, Видин, Смолян, Шумен, Добрич.”

„Доста пътувах това лято до Англия. Всяка седмица по два пъти на летището в Лондон идват при мен българи, които плачат, избягали от немотия. Собственикът на телевизията "Алегро кепитъл" е базиран в Лондон. Имах разговори за напускане на телевизията, защото човек не може да си тръгне току-така”, обясни бившият медиен бос за международната си социална дейност.

На въпрос защо ТВ7 подкрепя проекта му, той отговори: „Защото това е много рейтингов проект и защото Николай Бареков все още продължава да бъде желана марка. Така че не можах да откажа на предложението на Тв7 да остана под някаква форма в ефира на телевизията, макар и за 2 месеца.”

А дали ще се явява на избори за депутат? „Защо да не се явя, защо да пропусна? Аз за разлика от Борисов и Станишев най-вероятно ще се явя и ще ги поканя и те да го направят, да си премерим силите един срещу друг.”

Той се определя „обратното на Яне Янев”, медиатор и обединител.

„Според социологическите проучвания, които гледах, моят рейтинг е равен на този на Борисов и Станишев, без да съм в политиката. Аз за разлика от тях няма да искам да съм лидер на проекта, това няма да е лидерски проект. Работим с големи организации в чужбина, които консултират проекта”, обясни Бареков.

Той обаче не отговори кои са тези „големи организации”. „Няма да ги издам на този етап. Запазете търпение. Нещата ще бъдат много мащабни и сериозни. Ще бъдат предимно експерти, хора, несвързани с жълтите павета, от академичните среди, много добър икономически екип. Ето и една новина. През октомври стартира моя инициатива. Тя вече е малко по-политическа, експертна е. В нея ще бъдат канени браншови организации, синдикати, НПО, политически лица, експерти - и български, и чуждестранни. Ще се нарича "10 разговора за България". Това ще са 10 кръгли маси, на които аз ще съм модератор с още двама човека. Пет от тях ще са в София, другите пет в други градове. Ще са посветени на сериозни проблеми в областта на общественото ни развитие”, открехна завесата Бареков.

Той сподели също така, че ползват средствата, които компанията "Ноу фрейм" задели за "България без цензура". Надявам се от ноември нататък да имаме доста последователи най-вече от малкия и средния бизнес в страната, които да поемат финансирането на офисите. Средствата са ни минимални, а партиите в парламента все още не са се отказали от субсидиите си. Не може Кунева, Радан Кънев, които взеха по 3% и сега стоят извън парламента, ГЕРБ, БСП, ДПС да се правят на луди и да продължават да прибират тази субсидия”, уточни медиаторът.

9 коментара

 • Връзка на коментара Васил Колев Събота, 21 Септември 2013 14:36 публикуван от Васил Колев

  Тук се говори за граждански и обществен проект, с по-широка подкрепа. Дано да достигне до хората и да постигне целите си за смяна на модела.

 • Връзка на коментара хайо Вторник, 17 Септември 2013 09:00 публикуван от хайо

  Обръщане на палачинката - това е проблемът, Милена и е ясен на всички. Но щом някой има бол пари и е решил, Бареков да му ги харчи, няма проблем. :-)

 • Връзка на коментара Милена Вторник, 17 Септември 2013 00:14 публикуван от Милена

  А защо да няма големи планове? Какъв е проблема?

 • Връзка на коментара Венелин Понеделник, 16 Септември 2013 22:15 публикуван от Венелин

  Така е, защото качва рейтинг. Обаятелен е, винаги казва интересни неща. Честен, прям.... готов да признае грешки.

 • Връзка на коментара Rado44 Понеделник, 16 Септември 2013 20:17 публикуван от Rado44

  Аз не виждам кой знае каква новина в това че е канен. Нормално е да го поканят, човека е обявил една интересна нова платформа, на хората им е интересно какво може да им предложи, а телевизиите от своя страна да дадат нужното ефирно време за да се запълни интереса.

 • Връзка на коментара Мърморанка Понеделник, 16 Септември 2013 20:11 публикуван от Мърморанка

  Всеки, който става известен е канен, така че не виждам нищо сензационно тук, а и Бареков е добър опонент и с него винаги стават интересни интервютата.

 • Връзка на коментара Иван Иванов Понеделник, 16 Септември 2013 20:02 публикуван от Иван Иванов

  Много ясно, че го искат. Той е един от хората, които е познат на цяла България и винаги е популярен, винаги вдига рейтингите на телевизиите. Бареков прави хубави проекти и в политиката ще успее

 • Връзка на коментара Ета Понеделник, 16 Септември 2013 20:02 публикуван от Ета

  Ще си вдигат рейтинга с него, че вече хората не искат да гледат муцуните на статуквото.

 • Връзка на коментара Виолина Струнова Понеделник, 16 Септември 2013 20:00 публикуван от Виолина Струнова

  Надушват всички новина тука и юруш, а?!

Влезте, за да коментирате