Мишо Шамара имал черен печат за САЩ

Вторник, 17 Септември 2013 17:19 Публикувана в У нас Прочетена 990 пъти

Михаил Михайлов, по-известен като Мишо Шамара и Биг Ша, има черен печат в паспорта си и забрана да влиза в Съединените щати. Ограничението той получил преди време, но не за непристойно поведение, псуване или побой, а за изнасяне на концерти и изкарване на пари с туристическа виза. Американците не прощават, когато някой печели в страната им, но не си плаща данъците, както правят повечето български певци, които гостуват там. Конкретно за черния печат Биг Ша сам си е виновен, защото не се появил на свой ангажимент в Атланта, за който били разпродадени билети.Той не се появил на широко рекламирания си концерт в клуб „Носталгия“.

Около 60 българи платили 10 долара вход, за да гледат шоуто на рапъра. Организаторката на проявата Даниела Йорданова обаче останала неприятно изненадана, когато в уречения час Мишо не се появил, нито пък я предупредил по телефона, че няма да дойде на проявата си. Същата вечер по случайност бил прострелян и собственикът на заведението, в което трябвало да се осъществи концертът. Това нагнетило още повече напрежението сред нашенци. По същото време душмани на Биг Ша пускаха в българската Yahoo-група, че концертът е измама и виновни за това са организаторите, пише сайтът "Блиц". „Даниела и организаторите на концерта бяха много коректни, но аз ги издъних. Вината е изцяло моя. Искам да се извиня на българите в Атланта за проваления концерт. Обещавам, че ще се реванширам при следващото ми идване в Щатите“, обяснил им рапърът. Според разказите му пред Йорданова, на път за Атланта той минал през Чикаго и там се сбъднала детската му мечта – появила се възможност да запише парче с групата „Crucial Conflict“ и... съвсем забравил за концерта.
Варненецът още се смее на съобщенията в интернет форумите, че е бил засечен в Чикаго пиян и дрогиран. „Аз записвах през цялото време. Вярно е, че се напихме с момчетата от групата в студиото, но аз наистина забравих за всичко останало. Аз съм много разсеян, баси тъпакът, дето съм – бях изтрил на Даниела телефона, а и там, където бях, нямах обхват. Стана голяма каша, но пак казвам – вината не е на организаторите, аз ги набутах“, усуква го Мишо Шамара. Така концертът бил отменен и отложен във времето. Българските имигранти са на мнение, че, подразнени от това поведение на варненеца, някои от нашенците са сигнализирали на имиграционните за концертните му изяви.
“В момента сестра ми води съдебни дела срещу имиграционните власти в Америка и е много възможно вече да сме спечелили делото и забраната ми да е отпаднала окончателно. Просто не съм си направил още труда да проверя докъде са стигнали нещата”, заявява рапърът. Той е категоричен, че не е получавал пари зад граница, нито е работил в САЩ и затова не е редно да има забрана да влиза в страната. Мишо Шамара е предоставил на американските власти доказателствен материал по делата, които да потвърдят думите му. Оказва се, че парите за билетите, които са събирани за концертите му, са дарени за благотворителни организации направо от организаторите. А пък български спонсори са платили на участника във „ВИП брадър“ да снима клипове към песни в САЩ. Преди скандалния случай Михаил Михайлов ходил на няколко пъти отвъд Океана и като цяло никога не е имал проблеми да си извади туристическа виза за САЩ, още повече, че и сестра му живее дълго време там. За известно време варненецът планирал да работи, като си създаде някакъв собствен бизнес. Така и не започнал нищо обаче. Основната му цел през цялото време била да се запознае с елита на рап музиката в САЩ. /СД

Последно променена в Вторник, 17 Септември 2013 18:47
Влезте, за да коментирате