Човек на Доган стана зам.министър по инвестиционното планиране

Вторник, 17 Септември 2013 22:08 Публикувана в У нас Прочетена 1327 пъти

Дългогодишен партиен кадър на ДПС - Джейхан Ибрямов, завършил кинезитерапия и работил предимно в редиците на партията и бивш лидер на младежката му структура, е назначен от Пламен Орешарски за заместник-министър на инвестиционното проектиране.
Това става ясно от съобщение на МС във вторник. Джейхан Ибрямов завършва кинезитерапия в Русенския университет, а след това "Политически мениджмънт и политически науки" в НБУ. Все още не е ясно точно какъв ресор ще ръководи, защото структурата на министерството не е утвърдена. 

 Ибрямов, който има дълга партийна кариера в ДПС (като лидер на младежката структура на партията и политически съветник в кабинета на Доган), преди няколко години е работил в две от фондациите на партията, пише OffNews. Той наследява Корман Исмаилов, който сега е лидер на Народната партия Свобода и достойнство  и е заедно с Касим Дал, след като напуснаха ДПС.

2 години Джейхан Ибрямов е бил изпълнителен директор на сдружение „Толерантност“, а между 2003 и 2007 г. е бил проект мениджър във Фондация „Либерална интеграция“. И двете организации са регистрирани на адреса на централата на ДПС в София.
С какви средства е платен скъпият апартамент – дали с кредит или със заплати, спестени от фондациите и партийния пост, засега не е известно. Все още в Сметната палата не е подадена имотната декларация на новия зам.-министър.


През 2002г. се запознава с новата секретарка на Ахмед Доган, Биршен Яхова. Следва годеж и тежка сватба през 2012 година. Един от първите, които научили за това, разбира се, бил лидерът Ахмед Доган. “Зарадва се и ни пожела да сме щастливи”, споделя Джейхан, цитиран от в. 24 часа. Според други публикации той е отказал да стане кум.


Назначението се идва седмица след като лидерът на ДПС Лютви Местан разкритикува премиера Орешарски за "свенливата" кадрова политика и се закани да направи разкрития за партийните назначения на ГЕРБ в администрацията. Само преди дни Местан съобщи, че ще инициира временна анкетна комисия за проверка на "всички скандални назначения от управлението на Бойко Борисов", т.нар. ”калинки”. Според Местан в тази категория влизали от "необразован човек или такъв с фалшива диплома, който е изпълнявал определени функции", до "чисто политически назначения".\СД

Последно променена в Сряда, 18 Септември 2013 09:36
Влезте, за да коментирате