СБЖ си раздава награди неизвестно за какво

Сряда, 18 Септември 2013 09:47 Публикувана в У нас Прочетена 1127 пъти
Снежана Тодорова, носител на престижната златна награда Снежана Тодорова, носител на престижната златна награда Източник: Интернет

От сайта на СБЖ научаваме новината, че шефката на съюза е наградена. Ето пълния текст на дописката (поправили сме само правописните грешки – бел. ред.)

„Снежана Тодорова - и.д. председател на УС на СБЖ и главен секретар на СБЖ бе наградена със Златна грамота - годишната награда на Съюза на сръбските журналисти за 2012 година.

По поръчение на ръководството на Съюза на сръбските журналисти високото отличие бе връчено от сръбския журналист Драган Миленкович, кореспондент на Японска ТВ в Белград.”

Заглавието на дописката е „Заслужено отличие”. Не става ясно обаче за какви точно заслуги г-жа Тодорова е получила „високото отличие” от сръбски журналист, който е японски кореспондент в ТВ Белград. „По поръчение” на ССЖ, уточнява текстът. Да беше дописка от съюз на производителите на краставици, да го разбереш, макар че и те не биха били толкова лаконични.

Сайтът на СБЖ гъмжи от казионни информации в стил „Работническо дело”, украсени с банкети, софри, връчване на призове, златни пера и прочие бурна дейност на съюза. Има дори снимка на другарката Снежана Тодорова от 3 ноември 1980г., когато връчва букет на Стойне Кръстев, тогава зам.-председател на СБЖ, по случай кръгла годишнина.

Всичко от работата на този профсъюз на журналистическата гилдия не е помръднала от 80-те години, но малко преди „гласността и перестройката”. Да й е честито на Тодорова и на всички нейни сътрапезници от мухлясалия СБЖ.

Влезте, за да коментирате