Проф. Близнашки: Пеевски беше част от план за устройване децата на номенклатурата

„Не може да ме притесни фигура като Мая Манолова, не ме интересува какво мисли тя”, каза професорът по конституционно право
Сряда, 18 Септември 2013 16:03 Публикувана в У нас Прочетена 1734 пъти

Делян Пеевски не беше случайна грешка, а част от план. Трябваше да свърши мръсната работа по разчистването на страната за децата на номенклатурата. Това каза проф. Георги Близнашки от БСП по Нова телевизия.

„Целият цивилизован свят подкрепя протеста. Това е една морална революция, която ще успее”, заяви проф. Близнашки.

Бившият депутат от БСП  критикува социалистите и прогнозира, че тепърва на левицата й предстои да бере горчивите плодове на политическата ситуация в страната.

Проф. Близнашки, който е юрист конституционалист, заяви, че в БСП няма чуваемост и причината за това според него е, че тя няма кауза, а има едно вкопчване във властта.

"В БСП в момента има едно гробно мълчание. Никой от партията не излиза да я защити, защото тя няма кауза. Тепърва на левицата й предстои да бере горчивите плодове на политическата ситуация у нас. Властта в момента ходи по горещи въглени, тя е в пълна изолация", каза Близнашки. Затова според него не може да се има доверие на социологическите данни, че БСП изпреварва ГЕРБ”, каза той.

"Самите управляващи едва ли биха искали Делян Пеевски да се върне в парламента, тъй като той се превърнал в символ на злото", каза още професорът. По думите му Пеевски е бил избран, за да свърши мръсната работа на децата на номенклатурата, които за първи път от доста години насам губят позиции.” Едно от тези „деца” е синът на члена на политбюро Дмитрий Станишев – Сергей.

Близнашки сподели, че продължава да ходи на протестите срещу кабинета "Орешарски". "Никой не ми е плащал за това, няма такава тарифа за професор по конституционно право. Никакви упреци не могат да ме притеснят. Не може да ме притесни това какво смята фигура като Мая Манолова, не ме интересува какво мисли тя. Знам механизмите, по които се влиза в парламента", заяви бившият депутат от БСП.

Според него протестът е уникален, тъй като никой не е очаквал, че обществото ще реагира така категорично, така масово. Според него опитите да се очерни протестът са много жалки.

Последно променена в Сряда, 18 Септември 2013 18:26

1 коментар

  • Връзка на коментара Chernorski Вторник, 01 Октомври 2013 09:58 публикуван от Chernorski

    Браво на професора! Само когато такива хора като него напуснат БСП нещата ще тръгнат към по-добро.

Влезте, за да коментирате