И в БСП се питат как се формира кабинетът

Сряда, 18 Септември 2013 16:42 Публикувана в У нас Прочетена 722 пъти

Още на другия ден след назначаването на председателя на младежкото ДПС Джейхан Ибрямов за зам.-министър на инвестиционното проектиране от БСП скочиха. Димчо Михалевски от БСП - коалиционен партньор на ДПС, заяви пред бТВ, че Ибрямов няма необходимата квалификация и няма допирна точка с инвестиционното проектиране."Ще му дадем известен шанс. Аз нямам власт да го променя”, добави Михалевски, който е бивш зам.министър на регионалното развитие и благоустройството. Той заяви, че и в редиците на БСП също се питат как е формиран кабинетът.

По негова оценка новото Министерство на инвестиционното проектиране е грешка. То губи поне 1 година за стартиране на работата си, добави Михалевски.

 

Назначението е по предложение на централното ръководство на ДПС, призна пред репортери председателят на партията Лютви Местан, който наскоро нападна бившите управляващи ГЕРБ за партийните назначения. Според Местан няма нищо притеснително в назначението на Ибрямов, тъй като той ще отговоря за връзката на министерството с местните власти, за което имал опит като бивш изпълнителен директор на фондация "Толерантност". В нея по различно време са членували между 70 и 100 общини."Още при съставянето на кабинета бе съобщено, че това ще бъде експертно-политическо правителство. Това включва и политическите назначения, но с приоритет на експертното начало”, заяви Местан.

 

"Призовавам да бъдем достатъчно отговорни и да не съучастваме в опасен процес на делегитимиране на политическото начало, защото политическата система няма алтернатива”, каза в заключение председателят на ДПС./СД

Последно променена в Сряда, 18 Септември 2013 16:53
Влезте, за да коментирате