В БСП зрее недоволство: Къде са предизборните обещания

Четвъртък, 19 Септември 2013 07:21 Публикувана в У нас Прочетена 710 пъти

Искри в БСП прехвърчаха заради финансовия министър Петър Чобанов и подготвяните от ведомството му данъчни промени. В тях не се предвижда семейно подоходно облагане, отпадат облекченията за млади семейства с ипотечен кредит. Научихме от медиите, че министерството е обявило идеите си на своя сайт, роптаеха червени депутати в кулоарите на парламента вчера, пише в. „Стандарт”.

Финансовото министерство преобразява предизборните обещания на БСП, недоволстваха редови соцдепутати. И припомняха, че екипът на Чобанов е дал отбой за вдигането на минималната заплата от 1 октомври и за отмяната на данък "лихва".
В БСП не се отказваме от семейното подоходно облагане, това е ново за мен, лаконично казва пред изданието зам.-шефът на социалната комисия в НС Георги Гьоков. Не съм запозната с идеята да отпаднат ипотечните облекчения, вероятно ще има дискусия по темата, дипломатично коментира шефката на същата комисия Корнелия Нинова.


Всички приоритетни за БСП социални мерки ще бъдат внесени на заседание на Изпълнителното бюро. Депутати настояват ръководството на партията да вземе политическо решение за спазване на предизборните обещания на социалистите. "Не може 80 процента от предизборните обещания да не се случат. Смятам, че сме били достатъчно ясни кои са приоритетите", заявява в интервю за "Стандарт" медийният секретар на БСП Антон Кутев.Управленската програма на кабинета "Орешарски" до края на мандата влиза в парламента утре. Министър-председателят ще има 20 минути за представянето й и 10 минути за финални уточнения. По 3 минути са определени за отговор на конкретни въпроси, а парламентарните групи имат общо 1 час за изказвания.\СД

Последно променена в Четвъртък, 19 Септември 2013 07:35
Влезте, за да коментирате