Днес Местан не помни кой предложил Пеевски

Четвъртък, 19 Септември 2013 08:42 Публикувана в У нас Прочетена 1068 пъти

Цветан Василев се превърна в мръсна дума за ДПС. Делян Пеевски бил "сакрализиран" по думите на председателя на ДПС Лютви Местан по Нова телевизия. По повод назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС Местан каза днес, че "някой отрони" името, били обсъждани 7-8 имена. "Нали не очаквате да ви ги кажа?", риторично попита той, като подчерта, че това не е добре за тях. Преди седмица Местан влезе в пререкание с лидера на БСП Сергей Станишев, като каза, че Пеевски е обща кандидатура на двете управляващи партии. Той се върна повече от 10 години назад, за да даде пример с назначаването на Бойко Борисов за главен секретар на МВР и Меглена Кунева за министър по европейските въпроси в кабинета "Сакскобургготски", за да каже, че никой не помни кой ги е предложил. Местан подчерта, че за разлика от другите политически сили ДПС държи на хората си, а Пеевски е бил два мандата депутат от неговата партия. Местан отрече медийната империя на Пеевски да има нещо общо с ДПС

В същото време Местан се дистанцира от Цветан Василев. Въпреки твърденията от страна на ГЕРБ, той обяви, че никога през живота си не се е срещал с банкера."Аз не познавам г-н Цветан Василев. нямам нито една среща или ръкостискане с този човек. Но бих попитал президента и Бойко Борисов познават ли го. Имат ли срещи с него? Следователно те биха били по-полезни по тази тема и е много важно да ги поканите. Чух, че огромна част от публичните сеедства са били в банката на този човек. Питам кога бяха там? След управлението на Бойко Борисов голяма част от публичните средства вече са били там. Протестът започна на втората секунда, дори предшества избирането на г-н Орешарски. Възможно ли е той да е създал тези кръгове?", каза Местан в "Здравей, България" пред Нова телевизия.
След това той зададе четири въпроса, свързващи Бойко Борисов с шефа на Корпоративна търговска банка.\СД

Последно променена в Четвъртък, 19 Септември 2013 10:17
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

1 коментар

  • Връзка на коментара банкера Четвъртък, 19 Септември 2013 10:44 публикуван от банкера

    Откраднатите държавни пари в КТБ са в дъното на бушуващия скандал с Пеевски. Докато не се върнат парите и не се накажат крадците, България няма да престане да се тресе от скандали.

Влезте, за да коментирате