Нейнски очаква Гражданският съвет да сплоти Реформаторския блок

Четвъртък, 19 Септември 2013 10:11 Публикувана в У нас Прочетена 845 пъти

В момента най-важното е какви ще са мотивите за вота на недоверие, които ГЕРБ ще внесе и с какви аргументи той ще бъде защитен.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ евродепутатът Надежда Нейнски, призовавайки за ясни аргументи в искания вот на недоверие, който партията на Бойко Борисов внася днес заради работата на Министерството на инвестиционното планиране.

Ако аргументацията не е стабилна и не покаже добре каква е позицията на опозицията, то тогава вотът би бил пропилян шанс, предупреди Нейнски.

Тя отрече да са водени политически консултации между ГЕРБ и Реформаторския блок. Сериозните разговори в политиката са на едни официални консултации между дадени партии, а разговори по телефона и по кафенетата не са сериозни.

Очакванията към Реформаторския блок са големи и ако той не успее да им отговори, това би довело до голямо разочарование сред българите, смята Надежда Нейнски. Тя очаква чрез Гражданския съвет блокът да се консолидира и наистина да се постигне обединението, което хората очакват от партиите участващи в него.

Първата най-сериозна задача е структурирането и консолидирането на Реформаторския блок, за да стане той наистина сериозно политическо обединение. Едва след това могат да бъдат водени някакви сериозни политически разговори и консултации с други партии, включително и ГЕРБ, добави евродепутатът, напомняйки, че от момента, в който гражданите се включат в съвета към Реформаторския блок, то те стават всъщност политици, защото ще взимат участие в решенията на обединението.

Влезте, за да коментирате