Търсят собствениците на 875 незаконно подслушани телефони

До два месеца ще има и обвинение за бюлетините в Костинброд, обяви главният прокурор Сотир Цацаров
Четвъртък, 19 Септември 2013 11:28 Публикувана в У нас Прочетена 829 пъти

875 телефонни номера, за които не е имало разрешение за подслушване по времето на вътрешния министър Цветан Цветанов са намерени в работните тефтери на служителите на СДОТО, заяви главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на ВСС.

Сега се установява кои са собствениците им, каза Цацаров.

Главният прокурор коментира разследването по отношение на Цветанов, което все още не е приключило с внесен в съда обвинителен акт.

"Прегледани са най-сетне всички работни тефтери на всички оператори на мобилни станции в СДОТО, това е къртовски труд. Къртовски труд е в момента да се установи кои са абонатите на телефоните, по които е работено и за които няма издадено разрешение. В момента чакаме да разберем кои са 875 лица, чийто телефонни номера фигурират в бележниците, но за тях няма разрешение", заяви главният прокурор.

Той призна, че негов колега прокурор е разпознал телефонния си номер сред тези 875.

"Продължава активно разследването, прокуратурата прави всичко възможно да замести експерта Евгений Николов - един човек, който беше изключително компетентен и много добър като човек и учен, но не можа да направи заради инцидента, в който загина", каза още главният прокурор.

До два месеца ще има и обвинение за бюлетините в Костинброд.

Влезте, за да коментирате