Местан: Отговорът на въпроса кой предложи Пеевски ще злепостави ГЕРБ

Четвъртък, 19 Септември 2013 16:32 Публикувана в У нас Прочетена 973 пъти

Лютви Местан намери още по-хитър подход отново да не даде отговорна въпроса кой е предложил депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

След като часове по-рано Местан каза, че не си спомня кой точно е предложил Пеевски, малко по-късно той заяви от парламентарната трибуна: Отговорът на въпроса “Кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС” ще злепостави ГЕРБ”.

“Разговорът за Делян Пеевски не е в полза на ГЕРБ. Ще направя кратка пауза и пак ще повторя, гледайте ме внимателно – разговорът за Делян Пеевски не е в полза на ГЕРБ. Тази сутрин намекнах част от нещата, които имам да кажа. Затова – моля ви за тишина, бъдете малко по-кротички. Ако искате, мога да променя темата на изказването си, да се вслушам в съвета ви и да говоря по темата за ГЕРБ и Пеевски”, обърна се председателят на ДПС към депутатите от ГЕРБ, които подвикваха към него да отговори на въпроса за Пеевски.

Попитан за намека му в кулоарите на парламента Местан заяви: “Ами вие не усетихте ли по тяхната реакция, че наистина нямат полза от тази тема?”

Той обаче отказа да даде повече подробности с обяснението, че ако се наложи, ще дискутира и друг път тази тема.

Така Местан за пореден път не даде отговор на въпроса, който от три месеца вълнува част от обществото.

“Ако предложението беше на ДПС, нямаше да имам притеснения да потвърдя това пред вас”, изтъкна Лютви Местан. По този начин Местан индиректно отрече номинацията да е направена от ДПС.

Влезте, за да коментирате