Кунева: Ние сме непримирима опозиция на ГЕРБ и БСП

Лидерът на „Движение България на гражданите” е единственият кандидат за поста председател на партията
Събота, 21 Септември 2013 14:57 Публикувана в У нас Прочетена 719 пъти
Меглена Кунева, лидер на ДБГ Меглена Кунева, лидер на ДБГ Снимка: Дневник

Лидерът на "Движение България на гражданите" (ДБГ) Меглена Кунева призова съпартийците си да се обявят за задълбочаване на сътрудничеството с Реформаторския блок, защото той може да даде алтернатива на хората, които не вярват нито на сегашните управляващи, нито на предишните.

В отчета за дейността си като председател на ДБГ на днешното национално събрание на партията Кунева заяви, че вижда блока като "платформа, инициатива, възможност" не просто за прескачане на бариерата за влизане в парламента, а за превръщането на България в европейска държава.

Тя призова делегатите да подкрепят проект на политическа резолюция, която задължава новоизбраното ръководство да "положи максимални усилия за постигане на предизборна коалиция" с партиите от Реформаторския блок за предсрочни парламентарни избори и за изборите за европарламент.

Кунева определи "Движение България на гражданите" като "честна, но открита и непримирима опозиция на ГЕРБ и БСП без смекчаване". Посочи, че етикетът "дясна партия" не е свършил работа на ГЕРБ "заради подслушването, мачкането на цели съсловия - лекарите от Горна Оряховица, уволнената съдия Мирослава Тодорова, подкупваните медии с европейски пари, пиарките на министъра на земеделието, фалшивите обществени поръчки, уволненията, черните джипове, ръмжащи край изборните секции на местните избори, фалшивите бюлетини".

Лидерът на ДБГ се обяви за незабавни предсрочни избори, защото предсрочният вот през май е задълбочил политическата криза в страната. "В рамките на часове стана ясно, че българското правителство, представено като експертно, е правителство на олигархията и няма никакво намерение да осъществи обществените пориви за справедливост и правов ред", каза тя.

На националното събрание на ДБГ присъстват около 800 делегати. Предстои гласуване на резолюцията, предложена от Меглена Кунева, промени в устава и избор на нов председател и ръководство на партията. Кунева е единственият кандидат за председател.

Очаквайте подробности

Влезте, за да коментирате