Станишев: Членове на партията са били избивани и вкарвани в лагери, но ние оцеляхме

Лидерът на БСП направи патетична ретроспекция на партията по случай 100 години от основаването на секцията в Елин Пелин
Събота, 21 Септември 2013 16:46 Публикувана в У нас Прочетена 753 пъти
Станишев сред съмишленици от Елин Пелин Станишев сред съмишленици от Елин Пелин Снимка: БГНЕС

"Много пъти и през последните десетилетия, и през всички тези години от живота на БСП, нашите опоненти са си мечтали БСП да я няма и да я унищожат. Тя е била забранявана политически, нейните членове са били избивани, репресирани, вкарвани в затвори и концентрационни ла гери, но никога мечтата на нашите опоненти не се е реализирала”

Това заяви Сергей Станишев, лидер на БСП и президент на ПЕС, по повод честването на 100 г. от основаването на партийната организация в община Елин Пелин, съобщиха от БСП.
„Отговорът на въпроса защо БСП оцелява и се развива, е много прост – ние сме партия с дълбоки народни корени”, заяви социалистът второ поколение.
По неговите думи БСП е колективна партия и това е другият източник на нейната сила. "Нейната история и дейност не се прави от един човек, лидер, който да дава универсални решения за всичко, а се изгражда от усилията на стотици, хиляди и десетки хиляди нейни членове, всеки със своя принос. Дори наши опоненти признават, че сме останали единствената истинска партия в България и това днес ни натоварва с нови отговорности, не по малки от тези, които са имали нашите предшественици", заяви Станишев.
"В предишните 4 години, през управлението на ГЕРБ, страната ни преживя изключително тежък период, авторитарен режим, полицейщина, рекет, унижение, самохвалство, но най-лошото – никакво развитие. Имаше разсипване на всичко – икономика, институции, социални ангажименти на държавата. Затова искам да благодаря на всички членове и симпатизанти, че през този период не се поддадоха на черната пропаганда срещу БСП, че запазиха доверието в тази партия, запазихме единството и сплотеността", каза още Сергей Станишев.
Според него истински подвиг е, че при такъв режим и използване на държавата за нуждите на една партия, а не за интересите на хората, "успяхме да свалим Борисов и Цветанов от власт".
Младите трябва да се поощряват и с усмивка, каза Станишев и раздаде партийните книжки на 7 младежи.

Влезте, за да коментирате