Сърменов: Здавко Митков не стана ректор, но сега е директор

Неделя, 22 Септември 2013 10:47 Публикувана в У нас Прочетена 913 пъти

Бившият директор на Сатиричния театър Калин Сърменов заяви  предаването „На светло“ по Нова телевизия, че наследникът му проф. Здравко Митков няма право да бъде едновременно директор и преподавател в НАТФИЗ. Освен това той има досие на доносник в Държавна сигурност.

Сърменов припомни, че преди години Митков се кандидатирал за ректор на НАТФИЗ, но не могъл да участва в конкурса, защото точно тогава Комисията по досиетата разкрила, че бил сътрудник на ДС. „Тогава той не е могъл да стане ректор, но сега стана директор“, каза Сърменов. 

 

„Анонимното писмо, че Стефан Данаилов е подредил конкурса за директор на Сатиричния театър така, че Здравко Митков да спечели, че няма смисъл аз или някой друг да кандидатствам е истина“, разкри още актьорът. 

Този сезон Сърменов започва да води свое шоу, а което вече върви реклама по Нова телевизия. Медията приюти напоследък много водещи, пострадали от сегашното управление.

Последно променена в Неделя, 22 Септември 2013 10:58
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате