Атанас Атанасов: С акцията "Белене" парите се пренасочват от Първанов към Станишеви

Неделя, 22 Септември 2013 12:37 Публикувана в У нас Прочетена 1209 пъти

Прокуратурата и ДАНС претърсват офисите на "Риск инженеринг". Това е новината на деня. Иначе става въпрос за многоцелево активно мероприятие, базирано на достоверна информация. От една страна, се удря спонсорът на вътрешнопартийната опозиция в БСП в лицето на Първанов, Овчаров и техните хора. От друга страна, Борисов и някои от министрите му ще ходят на разпит в прокуратурата заради разделени милиони с Богомил М. Но основната цел е - след възобновяване на корупционния проект АЕЦ Беляне да се пренасочат комисионните към черната каса на клана Станишеви!

Това написа във Фейсбук Атанас Атанасов, бивш директор на Национална служба „Сигурност” в кабинета „Костов” и бивш депутат от ДСБ.

 

В петък прокуратурата съвместно с ДАНС и МВР започна изненадващи проверки в енергийни фирми, свързани с проекта "Белене". Претърсени бяха офиси на консултантските компании "Уорли Парсънс" и "Риск инженеринг",  ремонтни дружества, близки до "Белене", от които са иззети документи и техника. От прокуратурата съобщиха, че са проверили само за ден 17 обекта в София, Перник и Козлодуй, включително частни домове. Известно е обаче, че единственият проверен дом е на председателя на Българския атомен форум и собственик на "Риск инженеринг" Богомил Манчев, който в момента е в чужбина. Той определи акцията като "политическа заигравка".

 

Тази сутрин в. „Труд” съобщи, че трима души са били арестувани при акцията в петък. \СД

Последно променена в Неделя, 22 Септември 2013 18:31
Влезте, за да коментирате