Заглушиха виковете "Оставка" на честването във Велико Търново (видео)

Неделя, 22 Септември 2013 19:57 Публикувана в У нас Прочетена 1753 пъти

Властите не можаха овладеят на тържествената заря-проверка във  Велико Търново протестиращи. Техните гласове „Оставка!” се чуха, когато председателят на Народното събрание Михаил Миков започна речта си. Те веднага бяха прекъснати неизвестно поради какви причини и останаха в тъмнината. БНТ, която предаваше на живо тържеството, в което участваше и премиерът Пламен Орешарски, не насочи камери към тях.101-вият ден ден на протести срещу правителството на Пламен Орешарски започна под знака на Деня на независимостта, който България чества днес. По-късно в репортажа, излъчен в новините, гласът на Миков бе покрит като фон от новинарката. Така призивите не бяха чути.

По-късно протестиращ, цитиран от Антиправителствената информационна служба NOрешарски, че полицията скъсала плакат на протестиращ. Като попитал защо,  взели личната му карта и записали данните. "Сега сме заобиколени от полиция, която заплашва със сила, ако вдигнем плакат", разказва Димо Господинов.

 

Няколко хиляди души изпълниха площад „Независимост” в София. Днес свободните българи празнуват Независимостта на България. 101 дни без да прекъсване искаме само едно – страна, независима от мафията. 101 дни стоим изправени. След 101 дни вече не се броим. Гневът води на площада свободните срещу мафията. 101 дни мирно и непоколебимо излизаме, за да си върнем обратно държавата. Носим на раменете децата си – учим ги на независимост и достойнство. Навън сме, за да отстояваме и честта на родителите си. Днес знаем, че мнозинството от българите избраха да застанат срещу мафията и да извикат в лицето й: „Оставка“. За 101 дни издълбахме най-острата разделителна линия – невъзможна за заличаване – между себе си и мафията. След 101 дни протест, властта вече не може да застане с лице пред нас. Задните изходи са образът на позора и страха й. Страхът, че няма да спрем да питаме: “Кой?“ „Кой?“ – предаде страната ни в плен на мафията. Днес отново ще излезем – Независимите срещу мафията.”, пишат от Протестна мрежа.

 

Видео, записано от Комитата, можете да видите тук: 

https://www.facebook.com/photo.php?v=10153231989445386&set=vb.847320385&type=2&theater

 

Очаква се българските общности в 20 града по света да излязат на протест тази вечер. Те са Лондон, Будапеща, Брюксел, Ню Йорк, Мюнхен, Торонто, Монтреал, Женева, Глазгоу, Бристъл, Фрайбург, Барселона, Сан Франциско, Виена, Сиатъл, Цюрих, Тулуза, Осло, Манхайм, Франкфурт.„Искаме България, в която дневния ред на обществото не определят мафиоти, олигарси, медийни магнати и случайни хора, инсталирани в политиката от сенчести кръгове. Носете си знамена, лозунги, водете близки, колеги и приятели, на които трябва да обясните, че моментът е решителен и е нужно да сме единни и категорични в позицията си – Оставка!“, призовават от DANSwithme World.\СД

Последно променена в Неделя, 22 Септември 2013 21:31
Влезте, за да коментирате