Богомил Манчев: Не съм човек на Станишев, Първанов или Борисов

Понеделник, 23 Септември 2013 09:12 Публикувана в У нас Прочетена 1280 пъти

Шефът на “Риск инженеринг” Богомил Манчев продължава да отговаря на въпросите около акцията „Белене” по телефона. Твърди се, че той е в Турция, където е прекарал и уикенда. Не съм от никакъв кръг - нито от този на Първанов, нито от този на Станишев или на Борисов, заяви шефът на “Риск инженеринг” тази сутрин. Така той отвърна на бившия депутат от ДСБ Атанас Атанасов, който написа в петък във Фейсбук, че парите за "Белене" се пренасочват от Първанов към Станишеви и това е целта на акцията, която предприеха МВР и ДАНС. Манчев отново декларира,  че има частен, има и политически интерес в случилото се напоследък около “Белене”. Богомил Манчев смята, че политическия интерес е тези, които са на улицата да бъдат нахранен с информация. Частния интерес е свързан пак със същия проект, но вече изпълняван от други хора. Той обаче отказа да назове имена.

Според него, никой не е спрял процеса на строителство на "Белене" с никакъв официален документ, правителството не е предприело съответните действия по търговския договор. Само това може да промени действията на страните по един търговски договор. Пуска се умишлено сглобена и подхвърлена информация, за да бъде настроено общественото мнение срещу подизпълнители по проекта. А нормална работа, която е платена с последните фактури от държавата  означава техническа консултация и контрол върху обекта, както и строителен надзор, каза  шефът на „Риск инженеринг” Манчев пред Нова телевизия. 
Той заяви, че като подизпълнители те нямали никакви указания в писмена форма от държавата. Нещо повече, водят се преговори консултанта да продължи работата си по проекта, това обяснява и плащанията, твърди Манчев. 


Последно променена в Понеделник, 23 Септември 2013 09:22
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате