Скандал в БНТ

Сряда, 22 Май 2013 07:23 Публикувана в У нас Прочетена 958 пъти

Скандал в БНТ след първия ден на парламента

Скандалите от първия работен ден на новия парламент се пренесоха и в телевизионното студио на БНТ. Новото мнозинство настоява да обсъди днес сметките за тока в парламента, а вероятно ГЕРБ отново ще напусне пленарната зала. Новият шеф на Народното събрание Михаил Миков и зам.председателят Христо Бисеров в предаването „Референдум” подчертаха, че това е належащ проблем.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров остави да се разбере, че неговата парламентарна група също ще участва. Бившата председателка на парламента Цецка Цачева възрази, че преди да е изработен новият правилник, Народното събрание не може да взема никакви решения. Михаил Миков я репликира, че и това няма да стане, защото ГЕРБ отказва да излъчи представител във временна комисия, която да изработи нов правилник.

Страстите се разгоряха още в началото на предаването, в което Сидеров нападна водещата Добрина Чешмеджиева, че БНТ с парите на данъкоплатците манипулира новините в полза на ГЕРБ. „Щом не разбирате аритметика, ще ви пратя учител по математика. Вашата телевизия цял ден разпространява лъжите на Бойко Борисов, че „Атака” е помогнала за кворума, нужен за избор на парламентарен шеф, след като нейните депутати не са се регистрирали”, изригна той и продължи да апострофира водещата и Цецка Цачева. Миков и Бисеров я уличиха в некомпетентност, след като тя им зададе въпроси за гласуване с чужди карти, за референдумите и поде питането на Цачева за намеренията им за строежа на „Белене”. Това няма нищо общо с днешния ден, защото на първо място са наболелите проблеми на хората, единодушни бяха двамата. Според тях всяка парламентарно представена политическа сила трябвало да изложи становището си.

Последно променена в Неделя, 26 Май 2013 16:28
Влезте, за да коментирате