368 нелегални сирийци са влезли за ден у нас, бум на битовата престъпност в София

Понеделник, 23 Септември 2013 14:17 Публикувана в У нас Прочетена 1289 пъти

Общо 368 нелегални емигранти са влезли у нас за последните 24 часа, съобщава МВР.Националният оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск, информира, че общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР е 2230 лица. Капацитетът на ДАБ вече е надхвърлен с 302 места. Основен проблем в работата граничарите в Елхово е невъзможността за своевременно настаняване на лица с изтекли заповеди за задържане в транзитните центрове.Продължава оглеждането и търсенето на подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване.

Шефът на Столичната дирекция на полицията комисар Ивайло Спиридонов заяви междувременно пред БНР, че има увеличение на извършените престъпления от чужденци в София, като много от тях са от бежанците. В пространството между ЦУМ и Централна гара има се събират най-голям брой. Много от извършилите престъпление го правят, за да се нахранят.  Уведомяваме Столична община за сгради, които са обсебени от чужденци. Но не можем да вземем отношение към самонастанилите се", обясни директорът на СДВР. Най-голям дял имат кражбите от превозни средства, взломни кражби, джебчийски кражби. Те са двойно увеличени. Най-желани за крадците са луксозните квартали на София. 
Полицията е организирала наблюдение над тях, в района са съсредоточени и допълнителни полицейски сили, за да се осигури спокойствие за гражданите, увери той. Където има повече бежанци, има и засилено присъствие на служители на МВР. 

Последно променена в Понеделник, 23 Септември 2013 14:27
Влезте, за да коментирате