ДПС депутат вдигна скандал в бТВ: Как да не кажа, че помаците трябва да са на ръководни постове?

Вторник, 24 Септември 2013 08:53 Публикувана в У нас Прочетена 1175 пъти

Бившият кмет на Гърмен и настоящ депутат от ДПС Ахмед Башев нападана водещите на сутрешния блок на bTV Генка Шикерова и Константин Караджов, като изпрати писмо, в което ги обвинява за манипулация в предаването вчера, в което имаше дебат между кандидатите за кмет за Гърмен. Башев вдигна скандал в сутрешния блок в bTV още с влизането си. Бившият кмет на община Гърмен ги обвини за лошия анонс.

"Анонсът ви не е правилен. Питайте кандидат-кметовете, не мен. Как да не кажа, че помаците трябва да са на ръководни постове? Нали искаме интеграция, това е залегнало в програмата на премиера, скара им се Башев. Не попитахте кандидатите какво ще правят, а цялото предаване беше посветено на мен." Ябълката на раздора бяха думите на Башев, че на възлови постове в общината трябва да бъдат назначени помаци. "Само след няколко дена шефът на полицията в Гърмен ще бъде помак, скоро ще има служители в ДАНС помаци. Това не го правим, защото мразим християните, а за да докажем че демокрацията не е дискриминационна. Това сме го обещавали и сега го реализираме“, каза Башев. 

 

"Това е дискриминация на религиозен признак. Тази длъжност трябва да се заеме след конкурс", опонира му водещият Константин Караджов. "Трябва да се заеме от помак, това не е никаква дискриминация от моя страна, дискриминация е че няма помаци в силовите структури на държавата", отвърна депутатът от ДПС.


"Това ли е най-важно, не са ли вашите думи дискриминация? Защо не говорите за образованието на тези хора?", разяри се партньорката на Караджов Генка Шикерова, която пусна няколко пъти записа с думите на Башев. В края все пак Башев благодари, че са му дали думата и напрежетнието утихна. \СД

Последно променена в Вторник, 24 Септември 2013 09:03

1 коментар

  • Връзка на коментара помак Вторник, 24 Септември 2013 10:13 публикуван от помак

    А такаа, ДПС влезе в кюпа - техният човек Башев /също помак/ тегли разграничението "помаци" - "християни", като че ли "помак" е равно на "мюсюлманин". Ледът се пука, господа, и връщане назад няма. Сега ще има ли вече графа "помаци" при следващото преброяване на населението?

Влезте, за да коментирате