Делото срещу Енимехмедов започна, Доган опита да го отложи (обновена)

Почетният председател на ДПС е прекарал лятната си ваканция на резиденцията в Росенец, която е собственост на фирмата, изплатила 2 млн. лв. хонорар на лидера за консултации
Вторник, 24 Септември 2013 08:24 Публикувана в У нас Прочетена 803 пъти
Октай Енимехмедов е задържан с най-тежката мярка Октай Енимехмедов е задържан с най-тежката мярка

Софийски градски съд даде ход на делото срещу Октай Енимехмедов. Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е в залата, тъй като има болничен лист.

В края на януари Октай Енимехмедов насочи газов пистолет към главата на Доган, докато той четеше доклад пред съпартийците си на националната конференция на партията. Нападателят опита да стреля два пъти, но пистолетът засече. Енимехмедов беше арестуван и първоначално обвинен в хулиганство. Впоследствие делото беше преквалифицирано в опит за умишлено убийство и тежко хулиганство.
От Доган е постъпило заявление, че не желае да се конституира като граждански ищец и частен обвинител, и иска ход на делото да бъде даден.
Ахмед Доган е основен свидетел по делото. В съдебната зала на 20 август, когато бе направен първи опит за старт на процеса, нито Ахмед Доган, нито негов представител не присъстваха в съда, а по-късно съдебният състав получи болничен лист за заболяване на Доган като основателна причина за неявяването му, припомня БГНЕС.

През август процесът не тръгна отново заради почетния лидер на ДПС, който имаше стомашни проблеми. Тогава съдът напомни, че делото трябва да протече възможно в най-кратки срокове, защото Енимехмедов е с най-тежката мярка "задържане под стража".

След "атентата" Октай Енимехмедов беше нападнат и пребит от съпартийци на Доган, като Софийска районна прокуратура продължава да води делото срещу неизвестен извършител, въпреки че хората, налагащи Енимехмедов, се виждаха ясно на десетките видеозаписи.

Октай е в ареста от януари, а миналата седмица съдът отново отказа да го освободи.

Доган не се е появявал публично, след като се оттегли от лидерския пост. От източници, близки до ДПС, преди време "Дневник" научи, че Ахмед Доган е прекарал лятната си ваканция на резиденцията в Росенец, която е собственост на "Минстрой холдинг" - фирмата, която беше платила 2 млн. лв. хонорар на лидера на ДПС за консултантската му дейност като хидролог по проекта "Цанков камък".

Последно променена в Вторник, 24 Септември 2013 11:07
Влезте, за да коментирате