Отложиха дебатите по вота на недоверие за утре

Сряда, 25 Септември 2013 09:26 Публикувана в У нас Прочетена 536 пъти

Фалстарт беляза първия вот на недоверие, който трябваше да се обсъжда днес в Народното събрание по искане на ГЕРБ. Вместо в пленарната зала дебатите за вота на недоверие срещу кабинета "Орешарски" се пренесоха в кулоарите. "Нямат си кворум и подкрепа", коментира кратко и с насмешка Бойко Борисов. От БСП обвиниха ГЕРБ в нехайство. Според червените точно хората на Бойко Борисов не са се регистрирали, за да достигне бройката на депутатите в зала 121. От вчера е било известно, че депутатите от "Атака" са в командировка и няма да осигурят кворума.

"Ако не се съберат сега, ще стане ясно, че това правителство няма никаква парламентарна подкрепа. Вижда се, че БСП няма кворум. Ние сме в залата. Искаме да видим колко им е силата. Така цяла България ще разбере, че това правителство е здаложник на "Атака". Към това бившият председател на парламента Цецка Цачева добави, че няма работещ парламент.

Последно променена в Сряда, 25 Септември 2013 09:35
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате