Кабинетът коленичи пред Цветан Василев, пусна му "златната акция"

Сряда, 25 Септември 2013 16:30 Публикувана в У нас Прочетена 1108 пъти

Държавата се отказва от т.нар. си златна акция в БТК, с която си бе запазила правото на вето върху основни решения на ръководството на телекома след приватизацията му, съобщи министърът на транспорта и съобщенията Данаил Папазов след заседанието на Министерския съвет.Собственици на БТК са Цветан Василев, който е собственик и на Корпоративна търговска банка (КТБ), и руската VTB.

Министър Папазов обяви пред журналистите, че днешното решение на Министерския съвет е свързано с изпълнението на протокол от април 2013 г. и взето решение от служебното правителство за разглеждане на договора за приватизация на БТК, в което са предприети действия за приключване на условията по договора."Ние трябва да изпълним задължението си да освободим акцията, което ще стане на 30 септември на общото събрание", каза той.

 

Разгледано е било изпълнението на договора за приватизация на дружеството от 2004 г. и дали са изпълнени трите условията, които са предпоставка за освобождаване на тази акция .Според устава тази акция може да бъде освободена при поискване от притежателя на акцията -Министерството на транспорта, каза министърът и допълни, че ведомството не е правило такова искане. "Но с искане за свикване на общо събрание на 30 септември е поискано от ответната страна и в 14-дневен срок ние трябва да изпълним това наше задължение, ако са изпълнени всички други три условия", допълни министърът./СД

Последно променена в Сряда, 25 Септември 2013 16:38
Влезте, за да коментирате