Кирил Добрев: И.Ф., Ц. Ц. и Б.Б. са организирана престъпна група

Четвъртък, 26 Септември 2013 10:16 Публикувана в У нас Прочетена 794 пъти

"И.Ф. не е нито Ирина Флорин, нито Ицко Финци. И.Ф. Ц.Ц. и Б.Б. са организирана престъпна група, ако беше Цецо досега да ги беше обявил, заяви депутатът от БСП Кирил Добрев, шеф на анкетната комисия за тефтерчето на Филип Златанов. Проблемът със Златанов е много голям. Макар и да е отстранен като председател на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси, той продължава да е неин член и това, че той не присъства в комисията, спъва работата й, защото тя работи в намален състав, Още днес той ще поиска оставката на Златанов и ще търси подкрепата на комисията, за да го подведе за конфликт на интереси, тъй като от тефтерчето става ясна неговата политическа обвързаност. В бележника отстраненият шеф на антиконфликтната комисия Филип Златанов старателно си е записвал поръченията от хора с инициали И.Ф, Ц.Ц и Б.Б кой да бъда оправен или ударен.

Днес депутатите отново слагат на масата случая. В комисията е поканен и самият Филип Златанов, който да даде обяснения. Той обаче не е задължен да присъства. "Надявам се да дойде, за да го помоля лично да си подаде оставката", коментира още Добрев. 
Той и колегите му са се натъкнали на шокиращи факти около скандалното тефтерче. По думите на Добрев еманацията на проблемите в комисията на Златанов е преписката срещу президента Росен Плевнелиев. "Сигналът за Плевнелиев е изтрит от регистъра. Такъв сигнал не съществува. Преписката е намерена заключена в чекмеджето на Златанов, т.е държана е в пряко наблюдение, скрита от останалите погледи. Преписката е прекратена в рубриката "прекратени в къси мотиви". 
Става известно, че чрез Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси са си решавали вътрешно партийните проблеми", коментира Добрев и даде пример с бившия образователен министър Сергей Игнатов. "В тефтерчето е записано следното: "имаме сигнал, а в скоби - уволнението му стига". Друг случай е Тодор Коларов, бивш шеф на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Записано е: "трябва да се удари". Той е обвинен в конфликт на интереси, без да е държавен служител, защото си е купил лаптопа и СИМ-картата на остатъчна стойност. След което в тефтерчето пише: "поръчан и отстрелян". Естествено обвиненията срещу него за конфликт на интереси ще падне", категоричен бе Добрев. 
Червеният депутат определи и ситуацията с кметовете като интересна. "За кметът на Медковец пише: "изчакваме 2-3 месеца И.Ф каза да изчакаме до септември. Кмета е от БСП, но работи много добре с ГЕРБ". Явно този кмет е бил прегънат като дърводелски метър. Има кметове обаче, които не са се подчинили и са били "ударени", коментира още Кирил Добрев. 
Той цитира и още записки от бележника на Филип Златанов, който "съвестно си е записвал всичко": "Шиваров - четвъртък- Ц.Ц." "Явно става въпрос за Марио Шиваров, който влезе в личен конфликт с Цветан Цветанов. Вижда се и нещо друго - след отстраняването на Искра Фидосова като народен представител сигналите от Монтана намаляват с почти 10 пъти. Самия Бойко Борисов казва: Като разбрах какви ги върши, се разделих с нея. Надявам се прокуратурата да си свърши работата да засече разговорите от мобилни телефони и да види колко пъти Филип Златанов се е срещал с Фидосова. В кабинета й в Народното събрание се влиза с карта и е много лесно да се види кой е ходил при нея", обясни още червеният депутат. 


Последно променена в Четвъртък, 26 Септември 2013 10:23
Влезте, за да коментирате