Бареков: Смятам да взема властта в държавата

Лидерът на „България без цензура” няма да търси коалиция, а ще пита народа как да управлява
Четвъртък, 26 Септември 2013 11:17 Публикувана в У нас Прочетена 2255 пъти
Бареков обяснява пред журналисти как вижда политиката и своето бъдеще в нея Бареков обяснява пред журналисти как вижда политиката и своето бъдеще в нея Снимка: ТВ7

„От ноември нататък започвам да правя политическо движение, защото претендирам да участвам и да взема властта в държавата, и го казват открито.”

 

Това каза Николай Бареков в интервю за пловдивските медии, публикувано на неговата страница във Фейсбук.

„Аз не се моля отсега за коалиции с никой и няма да правя коалиции. Който желае да гласува за мен, да го направи. Питат ме пиари на ГЕРБ кои са ми поддръжниците – ами днес в няколко пловдивски села площадите бяха пълни”, разви мисълта си Бареков.

„Хората ми казаха, че големият проблем за тях е липсата на голям играч, който да изкупува на справедливи цени тяхната продукция и след това да търси големи пазари. И аз ги питам – добре – как виждате голям играч и справедлив за вас? И те ми казват: г-н Бареков, искаме да се върне държавата, да направите едно голямо предприятие, което да изкупува на справедливи от пазарна гледна точка цени нашата продукция и да търси пазари. Как производителят от с. Цалапица, който има 2 дка и сее домати може да атакува руския пазар? С какво? С две щайги! Навремето сме изнасяли с влакови композиции”, очерта лидерът на „България без цензура” икономическите си виждания за страната.

„България има нужда от визионерство и да се гледа напред за следващите 10-20 години. И не случайно нашите очи са дадени отпред, а не отзад на главата”, отбеляза той.

„Ако аз взема резултат, който очаквам на вота за Европейския парламент, а аз очаквам между два и четири депутата, ще поискам веднага предсрочни парламентарни избори през есента.”

Според Бареков по това време той вече ще има „морално основание” да поиска предсрочния вот. „Ако конфигурацията се повтори и влязат БСП, ДПС и ГЕРБ и евентуално ако Реформаторския блок успее да прескочи тази бариера, тогава защо да има предсрочни избори – те ще се разберат БСП да не разследват ГЕРБ и ДПС и тогава ГЕРБ ще си стои мирен в парламента и няма да стават тези циркове”, умува Бареков, но пропуска да отбележи, че „новата конфигурация” с Реформаторския блок в парламента предполага, че предсрочни избори вече е имало.

Движение „България без цензура” явно ще е партия, тъй като Бареков възнамерява да се кандидатира с него от Пловдив. „Защото съм пловдивчанин и моето място е тук. Но няма да пиша листите в Пловдив”, обещава той.

Бареков казва пред пловдивските медии, че е предвидил какво ще се случи в парламента в сряда още във вторник вечерта. Той коментира като „изключително лош ход” поведението на Борисов и на ГЕРБ, защото това е показало, че се е съюзил с ДПС.

„Дори и един вот не успя да направи като хората, да не събереш кворум в залата, да не успееш да проведеш мероприятие, което ти си заложил като стратегическа стъпка в парламента, това не може да бъде обяснено само с липсата на парламентарен опит и с липсата на политически качества. Има нещо задкулисно в цялата история. Кой е победителят в цялата история и кой печели от създалата се ситуация – това е въпросът, който трябва да си зададем и отговорът е – управляващите. ГЕРБ става все повече жертва на Борисов”, казва Бареков.

„Г-н Борисов ми прилича на един футболист, който загрява на тъч линията. В осемдесетата минута отборът му губи с три на нула и всеки момент той трябва да влезе на терена и да помогне на губещия да обърне резултата. В един момент се дръпва, слага си обратно дрехите, излиза и казва "аз победих".

Така в спортен дух Бареков описва случилото се вчера на парламентарен терен.

„Молбата ми най-вече е насочена към десните избиратели в България - изборът, който трябва да направите в момента между ГЕРБ и тези, които искат да бъдат коалиция с ГЕРБ е много лош, защото ГЕРБ очевидно се прегръща с ДПС, г-н Борисов очевидно се прегръща с г-н Местан, а тези, които искат да се прегърнат с Борисов, без да искат ще гушнат и ДПС”, коментира бившият журналист.

Той определя поведението на „Атака” като „правилно”. Само те не участвали в този „предварително подготвен цирк”. Според него и „Атака”, и БСП, и ДПС са знаели какво ще последва днес в парламента, въпреки че се правели на учудени.

10 коментара

 • Връзка на коментара Мария Иванова Петък, 27 Септември 2013 22:55 публикуван от Мария Иванова

  А дано да стане и поне Бареков да работи за народа, че вече си имаме обица на ухото и не вярваме лесно на всеки. Успех!

 • Връзка на коментара Bimba Петък, 27 Септември 2013 19:36 публикуван от Bimba

  To da q dadat kratunite parvo...

 • Връзка на коментара hristo Петък, 27 Септември 2013 17:04 публикуван от hristo

  Много преди теб "иззеха" властта, дано ти я получиш от народа!

 • Връзка на коментара Поли Петък, 27 Септември 2013 17:03 публикуван от Поли

  Ще стискаме палци да се отървем вече от лицата на безкрайния преход, които не се умориха да лъжат и да крадат.

 • Връзка на коментара Любен Петък, 27 Септември 2013 17:02 публикуван от Любен

  Като нищо ще ги направи дар-мадан сегашните.

 • Връзка на коментара Колев Петък, 27 Септември 2013 12:16 публикуван от Колев

  Амбициозна работа! :)

 • Връзка на коментара Ипиай Петък, 27 Септември 2013 10:08 публикуван от Ипиай

  Ама много ви е кеф да си въртите както дойде дадена информация?!

 • Връзка на коментара Мърморанка Петък, 27 Септември 2013 09:58 публикуван от Мърморанка

  И дано успееш, за да изчистиш тези паразити във властта.

 • Връзка на коментара Атанас Бойков Четвъртък, 26 Септември 2013 12:29 публикуван от Атанас Бойков

  Иди при бат ти Бойко! Там ти е мястото мекере! Яви се сам на изборите и ще събереш един файтон хора от твои роднини и лекета като теб!

 • Връзка на коментара Бойа Барнс (Делибалтова) Четвъртък, 26 Септември 2013 12:18 публикуван от Бойа Барнс (Делибалтова)

  България без Ценз, Ура!
  Този не само, че има Его, по-голямо от планетата, ами и нанограм обективна самооценка няма. Тъга.

Влезте, за да коментирате