Татяна Дончева: Високият мъж, който иска бизнеса на Богомил Манчев, ми прилича на Пеевски

Петък, 27 Септември 2013 09:29 Публикувана в У нас Прочетена 1819 пъти

Високият мъж, който мъти водата на Богомил Манчев, ми прилича на Пеевски. Това коментира в "Тази сутрин" по bTV бившата червена депутатка Татяна Дончева по повод изявлението на собственика на „Риск инженеринг”, че висок 1.90 м мъж му мъти водата. "Жертва съм на политически и частни интереси, така собственикът на "Риск инженеринг" Богомил Манчев коментира миналата събота обиските на офиси на негови компании ден преди това. Политическият привкус е да нахраним очакванията на улицата. Частният интерес е да ме махнат мен и да се даде работата на друг. Ще видите какво ще стане, той си има лице, висок е към 1.90", каза Манчев, визирайки човека, чиито фирми ще получат поръчката. Акцията на МВР и ДАНС бе по повод информацията, че милиони са плащани за консултантски услуги за АЕЦ "Белене", след като парламентът и Министерският съвет решиха строежът да бъде спрян.

Дончева очерта няколко олигархични кръга, който се опитват да доминират. Открои този около Делян Пеевски, Цветан Василев и Сергей Станишев, както и ТИМ. „Човек може да изяде една, пет пържоли, но петстотин не може да изяде. А това се опитва да направи Цветан Василев, каза тя, като посочи случая с отстъпването на златната акция от държавата на БТК на собственика на Корпоративна търговска банка. 

 

Шумотевицата от последните два дни в парламента около вота на недоверие може да ни донесе Нобелова награда за идиотизъм. Малоумие е да провалиш собствения си вот, но още по-голямо малоумие е да излезеш и да кажеш, че си победител като Бойко Борисов. Това е идиотско, посочи Татяна Дончева. По думите й Борисов истерично е ходил и е обяснавал в парламента, че иска да даде знак, че това мнозинство не може без "Атака". Ама недей да даваш знаци, защото това се прави от стари обиграни политици от Великобритания, които го правят умело, а ти си начинаещ, посъветва експремиера Татяна Дончева. Тя изтъкна, че е практика да се правят вотове на недоверие, но не и да се играе с гласовете. Хашлашкото поведение в парламента е нонсенс, посочи Дончева. 


На въпрос за създаването на бъдещата й партия тя посочи, че за малко е част от БСП и още малко името й ще се свързва със старата левица.  Изповядвам идеите, но не изповядвам практиките на БСП, подчерта Дончева. Според нея проблемът в случая е политическото представителство на левите хора и обвързването с олигарiи.


Ексдепутатката посочи, че ще прави партията си на лява идейна платформа. Добре дошъл за партньорство с нея е президентът от 2002 до 2012 г. Георги Първанов. Според Дончева той нямало да прави политическа формация.

Последно променена в Петък, 27 Септември 2013 10:19
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

2 коментара

  • Връзка на коментара до Илия Събота, 28 Септември 2013 08:27 публикуван от до Илия

    Сега се опитва да привлече част от избирателите на БСП пък новия си общ проект с Гоце. Той я насъсква и тя като заспала крава повтаря. Гоце си отмъщава на Станишев за миналогодишната атака покрай вътрешните им избори. И като няма какво друго да измисли си смуче от пръстите. Чудя се няма ли кой да я осъди тая мръхла за клевети.

  • Връзка на коментара Илия Петък, 27 Септември 2013 14:06 публикуван от Илия

    Според мен пък точно Дончева е тази, която се опитва да мъти водата и да всява допълнителен смут в тези и без друго смутни времена на народен бунт срещу правителството на БСП и ДПС. Ясно е защо го прави и че се опитва сама да се домогне до властта; надявам се само хората най-сетне да са я прозрели каква е и какви са схемите и...

Влезте, за да коментирате