Протестна мрежа разочарова и разгневи социалните мрежи със съобщението за оставка

Петък, 27 Септември 2013 18:39 Публикувана в У нас Прочетена 932 пъти

Ликуване, последвано от силно разочарование завладя социалните мрежи от „новината”, че премиерът Пламен Орешарски е подал оставка. Когато потребителите в интернет се разколебаха, че това не е истина, Антиправителственият пресцентър NOрешарски разпространи „потвърждение” на информацията за оставка, която бе включена в статията за Пламен Орешарски в Уикипедия. Вътре обаче имаше уики-бележка: ”Неутралността на тази статия е спорна. Моля, вижте съответната дискусия на беседата. Моля не премахвайте този шаблон, докато диспутът не бъде разрешен”.

Немалко дори се разгневиха от акцията на Протестна мрежа. „Не знам дали съзнавате, че детински рушите фундамента на социалните мрежи - доверието, по същия начин, по който го прави Пеевски с медиите, написа известният карикатурист Христо Комарницки. Май ще спра да ползвам Facebook както спрях да чета и вестници....

Последно променена в Петък, 27 Септември 2013 18:47
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате