Румен Петков: А кой назначи Стоянович за министър на културата?

Събота, 28 Септември 2013 10:01 Публикувана в У нас Прочетена 1443 пъти

Бившият депутат от БСП и министър на вътрешните работи в тройната коалиция Румен Петков остро разкритикува управлението на страната, като каза, че акциите му по нищо не се различават от тези на предишното. „Когато влизаш в офисите на фирми с тежко въоръжение, трябва да очакваш да ти отговорят поне с лекострелково оръжие”, коментира той акцията на силите на реда от миналия петък по повод милионите за консултантски услуги за спряната АЕЦ „Белене”. Петков заяви, че същите документи, които са били иззети оттам, трябва да ги има в държавните ведомства. „Трябва ли и те да бъдат обискирани?”, риторично попита той.

Румен Петков атакува ръководството на БСП с въпроса „А кой назначи Стоянович” в продължение на зададената вече от него констатация за червения електорат: „Гласуваш за Станишев, получаваш Пеевски”. Той не можа да отговори на въпроса дали БСП е управляваща партия. Заключи, че неяснотата в политиката се наказва жестоко. Заинтересува се и как на следващите избори ще бъде оправдано назначението на  министъра на културата Петър Стоянович, след като той поиска премахването на Никола Вапцаров от учебниците. „Съюзът на българските писатели чества 100 години от създаването си, а нито министърът, нито някой от Министерството на културата е присъствал. 

Върху БСП лежи огромна отговорност. БСП има задължение пред обществото, своите членове и симпатизанти, на които към този момент не отговаряме адекватно, защото демонстрираме един партиен, организационен нихилизъм, който няма равен на себе си. Според него като мандатоносител БСП трябва да носи отговорност за действието на правителството, а до момента няма оценка на партията за 100-те дни на кабинета "Орешарски". Той нарече „недемократично” несвикването на Национален съвет на партията, тъй като това означава еднолично взимане на решения на партийно ниво. Върху БСП лежи огромна отговорност. БСП има задължение пред обществото, своите членове и симпатизанти, на които към този момент не отговаряме адекватно, защото демонстрираме един партиен, организационен нихилизъм, който няма равен на себе си.  Според него като мандатоносител БСП трябва да носи отговорност за действието на правителството, а до момента няма оценка на партията за 100-те дни на кабинета "Орешарски". \СД

Последно променена в Събота, 28 Септември 2013 10:13
Влезте, за да коментирате