Нов обрат за убийството в Бургас: Стрелецът търсел оправдание за фиаското си според Хампарцумян

Събота, 28 Септември 2013 11:09 Публикувана в У нас Прочетена 2195 пъти

Нов обрат настъпи във версията за убийството на банкерката в Бургас. По БНТ шефът на Булбанк Левон Хампарцумян той е търсел оправдание за неуспешния си бизнес. Без да назовава името й, Хампарцумян каза, че я познава и тя е известна като изключително честен и почтен човек. На Любомир Симеонов, който бил пенсиониран военен, не му вървяло системно в бизнеса. Той не само не издължил предишен кредит към банката, но и поискал нов. Писал до всякакви инстанции. „Само до папата не е писал”, коментира Хампарцумян.


Съвсем друга версия разви защитата на Симеонов в съда. "Имал е одобрен инвестиционен проект, давали са уверение, че ще му отпуснат банков кредит, защото от европейския фонд са му разрешили около милион, остатъкът е трябвало да осигури. Той се е опитал да го осигури чрез кредит от банката. Давали са му уверение, че ще му отпуснат този кредит, и когато идва ред да му се одобри кредитът, му налагат да ползва друга строителна фирма", разказа служебният защитник. Мотивите за убийството на банкерката са, че Любомир Симеонов е искал някой да го чуе, каза пред журналисти Ваня Радиева, служебен защитник на обвиняемия. "Лично на мен ми каза, че е ако е можел, щял да посегне сам на живота си", допълни тя.  От банката са искали Симеонов да ползва друга строителна фирма, посочена от тях, което той отказал да направи, каза още адвокатът. С убитата се познават лично, има отпуснати и други кредити от същата банка, разясни Радиева. 


Хампарцумян твърди, че срещу банките се води кампания. На въпрос защо и известният бългрски финансист Любомир Христов има претенции към тях Хампарцумян отговори, че Христов е заемал отговорни постове, но за кратко.\СД

Последно променена в Вторник, 01 Октомври 2013 11:51

1 коментар

  • Връзка на коментара Trial Събота, 28 Септември 2013 20:02 публикуван от Trial

    Ей това е демагог и пумиат от класа! Излязоха доказателства в Интернет, глупако! Манипулациите ти не минават!

Влезте, за да коментирате