Печат на тази страница

Бойко Борисов: Предлагам социолозите на Станишев да ни поставят на четвърто място

Всички сме заложници на Станишев, защото него го интересува единствено дали ще го изберат за лидер на ПЕС, коментира лидерът на ГЕРБ
Неделя, 29 Септември 2013 16:05 Публикувана в У нас Прочетена 850 пъти
Оценете
(2 гласа)
Бойко Борисов: Предлагам социолозите на Станишев да ни поставят на четвърто място Снимка: БГНЕС

"Целта на Станишев е да стане еврокомисар и затова БСП иска да задържи правителството до евроизборите. Все един евродепутат БСП ще има. Това обаче не му е важно. Важно му е кой ще предложат за еврокомисар и затова искат да запазят това правителство дотогава. Това е целият трик. Заложници сме на този човек.

Само че комунистите какво правят, те са царе на това – своите пороци да ги прехвърлят на друг. Ако си добър полицай, ти викат мафиот, ако си добър строител - казват пенсии не дава, ако си добър управленец, ти викат диктатор".

Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от „Фокус”. Той призова Станишев да се успокои и да започне да говори истини. „Аз ще му ръкопляскам първи, ако излезе и каже: 7-ми реактор за "Козлодуй". Това е правилното решение. Продължаваме тази политика. Правилно е за всички”. Ето ви приоритети. "Южен поток" защо нямаше първа копка. След като "Набуко" падна, ни остана "Южен поток". Направете го, сезирайте ЕК, идете, обяснете, кажете какво ще правите, разберете се с руснаците - те това искат. Въпреки че сега и руснаците не знаят какво да правят с тях. Аз съм убеден, че като са чули какво им говори външният министър в САЩ, те тотално са се объркали”, заяви Бойко Борисов.

"Вече няма парламент. Колкото и вашите собственици да ви притискат да правите анализи и да пишете глупости затова, че ГЕРБ са виновни, че няма мнозинство, че няма кворум, ще направя още един анализ и се надявам да го напишете. Първо, самият Станишев не дойде да подкрепи своето правителство – мандатоносителят. След това, на третия ден "Атака" си върнаха хората, за да направят кворум. След това какво се оказа, че ДПС и БСП им няма депутатите и дори с "Атака" пак нямат кворум. Това се казва бламиране на своя кабинет. Станишев и общо 17 депутата от БСП и ДПС бламираха кабинета на Орешарски. Всеки малко мислещ човек на мястото на Орешарски ще си подаде оставка”, заяви Бойко Борисов.

„Сега, след изборите, ГЕРБ е първа политическа сила. Когато народът втори път ни е казал ние да сме първи, да махат кадрите на ГЕРБ само защото са строили и направили нещо хубаво, няма как ние да си мълчим. Когато ние победихме на изборите, първия път имахме 117 депутата, те имаха 40. Тогава народът беше казал дадохме ви много повече от тях, за да направите промени. Сега народът не им е казал сменяйте всички кадри, защото ГЕРБ пак е първа политическа сила с по-малко от първите избори, но хората са ни казали: „Имахте грешки, поправете се. Генерално вие сте по-добри от БСП”. БСП и Станишев пак беше победен, а той се държи все едно е спечелил избори. Такъв срам аз не мога да понеса вече. Той е победен с 97 на 84. Ако играехме баскетбол, това щеше да е резултатът, и той да тича и да вика "Аз съм първи". Тези говорят все едно са спечелили избори. Осем пъти подред ги побеждаваме и той вика махам кадрите на ГЕРБ, защото народът не ги иска. Не, вас не ви искат”, заяви Бойко Борисов.

Според него управляващите са превърнали Народното събрание на „плод и зеленчук”.

„Досега не е имало такава ситуация – правителство, което няма парламент, събират депутатите по аерогарите да дойдат на работа. Едни идват, другите пък ги няма и са в чужбина. Удобно им е да излезе, че ние сме виновни. Ама ние не сме виновни. Ние сме там, цялата група – 97 души. Правителство се прави, като имаш стабилно мнозинство, управляваш 4 години, когато си първа политическа сила, имаш самочувствие и морала да го правиш. Как третият и четвъртият ще кажат на първия какво да прави. Защо тогава има избори? Предлагам им, и без това всички социологически агенции са техни, да пуснат едно проучванe, да класират тях на първо място, нас на четвърто, втори ДПС, трети "Атака", да направят един кабинет, да махнат избирателния закон, да махнат всичко и да управляват 30 години напред. Те това правяти в момента”, коментира Борисов.

Влезте, за да коментирате