Тежки времена

Кадиев: За „Атака” подкрепата на кабинета е като целувка на смъртта

БСП и ДПС внезапно поискаха от "Атака" да заявят ясно позицията си в парламента
Понеделник, 30 Септември 2013 10:15 Публикувана в У нас Прочетена 966 пъти
Депутатът от БСП скастри и лидера Станишев, че се гъне в тази ситуация Депутатът от БСП скастри и лидера Станишев, че се гъне в тази ситуация

За пръв път от БСП и ДПС се чу членоразделна реч по отношение позицията на „Атака” в парламента. Доскоро двете партии се правеха, че не забелязват формацията на Волен Сидеров.

Уж че кворумът, който им осигуряваха атакистите, бе просто спонтанна и принципна.

Лидерът на ДПС Лютви Местан внезапно направи откритието, че кворумът зависи от „Атака”. За неговия увъртян стил такова изказване е равнозначно на упрек към „незабележимите” партньори.

Срамежливата позиция към зле приетата в Брюксел партия на Волен БСП изрази чрез Георги Кадиев.

„Атака най-после трябва да каже подкрепя ли това правителство или не, тази раздвоена позиция е неразбираема", каза той в прав текст.

И допълни: „Разбирам, че да обявят публично такава позиция, за тях е целувка на смъртта заради ДПС, но е национално отговорно поведение в тази ситуация да осигуриш подкрепа."

Той бе категоричен, че виновни за ситуацията в парламента освен ГЕРБ са и колегите от „Атака”, които са направили демонстрация, отивайки всички на посещение в Брюксел.

„Не знам кой плаща цената на „Атака, това са разговори над моето ниво", обясни още Кадиев за отсъствието на депутатите от Атака от пленарна зала. „Няма нищо страшно в това да отидем и на избори", допълни той.

„И самият премиер не може в такава ситуация да се огъва, казахме, че правителството ще е експертно, не съм чувал Делян Пеевски да е експерт", продължи Кадиев и изтъкна, че „винаги има граница, която не трябва да се прекрачва".

Влезте, за да коментирате