Лаков от „Атака”: Имахме уговорка с ЕНП Ковачев от ЕНП: Не е имало уговорка

Депутатът на Сидеров не можа да си спомни с кои австрийски националисти са се срещали в Брюксел
Понеделник, 30 Септември 2013 11:18 Публикувана в У нас Прочетена 833 пъти
Венцислав Лаков от "Атака" Венцислав Лаков от "Атака" Снимка: segabg.com

По време на прословутото посещение на над 20 депутати на "Атака" в Брюксел, което допринесе за провала на вота на недоверие към правителството, са се провели срещи с австрийски националисти.

Това сподели пред bTV депутатът от "Атака" Венцислав Лаков. Той обаче не можа да си спомни имената на нито един от тези хора, провели разговори с Волен Сидеров и хората му.

За сметка на това обаче, Лаков и още един народен представител от "Атака" след няколко часа отново летят за белгийската столица. Той увери, че това няма по никакъв начин да попречи на парламентарния кворум.

Лаков разказа, че групата отишла, "за да представи позицията си относно нападките на ЕНП", но от партията се "заключили като мишки". "Нужно беше да идем, това е ясен знак, че не може европейска партия да се намесва във вътрешните ни работи", заяви Лаков. Той допълни, че от "Атака" имали уговорка да се срещнат с представители на ЕНП.

Включилият се в ефира на bTV Андрей Ковачев от ЕНП обаче заяви, че няма такава уговорка и от партията му "няма какво да говорят с "Атака". Лаков на свой ред не можа да уточни с кого точно е била уговорката, поясни само, че сътрудници на ръководството на ЕНП са влезли в контакт със сътрудници на "Атака".

"Изпълнихме целта си - да информираме ЕНП за какво се борим. Не искаме да допуснем вмешателство от външни сили”, отсече Лаков. Той призна, че изхарчените от партията му пари в Брюксел са от субсидията, тоест от данъкоплатците. След което добави, че за липсата на кворум в НС отговорност носи ГЕРБ.

Освен това Венцислав Лаков реши на свой ред да заяде лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Депутатът от "Атака" е председател на комисията, която проучва полетите на властта. Той обясни, че Авиоотряд 28 е извършил 69 полета с търговски цели. Докладът на комисията е приет единодушно. Точка 2 от него гласи, че документът трябва да се изпрати до главния прокурор с препоръка експремиерът Бойко Борисов, който е бил принципал на авиоотряда, да бъде разследван за нарушения.

По думите на Лаков нарушенията са няколко - неупражнен контрол, търговски полети и т.н. С правителствения авиоотряд са летели футболният отбор на ветераните на "Витоша" (Бистрица), т.нар. "Бистришки тигри", а също така членове на федерацията по баскетбол, собственикът на "Левски" Тодор Батков и хора от адвокатското му дружество и др. Пътниците са си плащали, но това е нарушение. Лаков го сравни с лукса да си поръчаш хеликоптер за сватба.

По думите на Лаков през октомври 2011 г. бившият транспортен министър Ивайло Московски и Христо Стоичков са летели с "Кугър" от Пловдив до Плевен по повод предизборни срещи на Бойко Борисов.

Последно променена в Понеделник, 30 Септември 2013 11:27
Влезте, за да коментирате