Прокуратурата крие важен запис за смъртта на Пламен Горанов

Вторник, 01 Октомври 2013 10:21 Публикувана в У нас Прочетена 1188 пъти
Пламен Горанов Пламен Горанов Източник: OFFNews

Охраната на община-Варна, където Пламен Горанов протестираше, преди да се самозапали, е допринесла за смъртта му, а прокуратурата крие записите от случилото се.

Това заяви пред „Нова телевизия“ журналистът Димитър Събев, който е сред близките приятели на Пламен Горанов, учредили фондация на негово име.

Според Събев охранителите на общината са действали неадекватно.

„Вероятно единият от тях се е опитал да го хване, докато другият дойде, за да го закопчее, и Пламен, който беше доста здрав, е успял да се отскубне, и е запалил запалката, за да покаже, че намеренията му са сериозни“, смята журналистът.

Според него няма логика в заключението на разследването, според което 36-годишният мъж е сложил сам край на живота си. По думите на Събев обаче едноименната фондация разполага с „анонимни снимки“, на които се вижда, че при инцидента гори Пламен, но гори и друг предмет. Журналистът е сигурен, че преди да се запали, Пламен е имал досег с охраната.

„Той държеше плакат, с който искаше оставката на Кирил Йорданов до края на деня. Няма логика да се запали сутринта, при положение, че на плаката обявява, че ще се самозапали след девет часа“, категоричен е Димитър Събев.

От Фондация „Пламен Горанов“ са убедени, че прокуратурата укрива данните около смъртта на 36-годишния варненец. Приятелите му са решени да изискат записите от охранителните камери на община – Варна, които полицията отказва да покаже публично.

36-годишният Пламен се запали в знак на протест срещу ТИМ и кмета на Варна Кирил Йорданов на 20 февруари пред сградата на община Варна. Той искаше оставката на Йорданов. 

2 коментара

  • Връзка на коментара Ира Четвъртък, 03 Октомври 2013 13:45 публикуван от Ира

    Записите трябва да бъдат показани най-сетне, за да спрат спекулациите по темата. Охраната в крайна сметка се е опитала да го задържи, да го спре да не направи някоя глупост. Така че истинските подстрекатели са хората, които са подвели Пламен въобще да си помисли да заплашва, че ще се самозапали. Надявам се разследването да покаже лицата на хората, които излъгаха Пламен и се възползваха от него с користни цели.

  • Връзка на коментара Дончев Сряда, 02 Октомври 2013 09:01 публикуван от Дончев

    Прокуратурата е нормално да не пуска записите, води се разследване в момента. Но рано или късно нещата ще излязат наяве. Имам и аз подозрения че не се е запалил, изглеждаше като борбен човек. Вероятно е искал да направи някакъв спектакъл за да привлече внимание, а охраната е опитала да се намеси преди да стане беля. Но са се объркали нещата и стана тази трагедия. А иначе дали някой е плащал на Пламен да отиде и да прави тези циркове, това и камерите едва ли ще покажат. Мир на праха му!

Влезте, за да коментирате