Волен се закани да липсва и през октомври

Сряда, 02 Октомври 2013 12:16 Публикувана в У нас Прочетена 1035 пъти

Волен Сидеров оповести в парламента, че отново ще отсъства през октомври. Бойко Борисов се закани днес, че ще внесат нов вот на недоверие. Дали той ще съвпадне по време с липсата на „Атака” и няма да се разиграе същата сцена с кворума, предстои да видим.

Сидеров опита да отиграе скандалите, които натвориха с групата на „Атака” в Брюксел под претекст, че имат важни делови срещи с евродепутати.

„Чакате „Атака”, за да направите кворум. За какво ви беше това, г-н Борисов? За да покажете, че без мен не можете? Аз ви липсвам. Свикнете. В края на октомври имам пътуване. Имаме срещи, понякога ще отсъстваме. Но духом сме с вас. Подкрепяме ви в градивни идеи. Но идеи не виждам. Дръжте се сериозно, дръжте се на ниво", каза от трибуната на НС лидерът на „Атака”.

„Атака” я няма за 4 дни и държавата ще се срине. Недейте така, мислех ви за по-сериозни политически сили. Какъв е изводът за вас – пазете ни, пазете ни като стайно цвете, защото без „Атака” държавата се срива”, каза Сидеров, цитиран от "Фокус".

Той определи като клевета скандала с посещението на групата депутати на партията в Брюксел. Сидеров бе категоричен, че скандалът е „измислица на сайта на Ивет Добромирова” – пресаташето на служебния кабинет на Марин Райков, като допълни, че през нейната агенция минават директивите и финансирането на част от протестите.

Преди дни бе съобщено, че по време на посещението си в Брюксел депутати от „Атака” са предизвикали скандал в ресторант и са опитали да не платят. Информацията бе разпространена от протестния сайт "Noрешарски", но бе потвърдена от управата на заведението, съобщи bTV.

Волен Сидеров се закани да съди за клевета Добромирова, както и други медии, „които с нездрав ентусиазъм подхванаха тази клевета, без дори да свържат две и две, че няма как един сервитьор да знае дали са атакисти, гербери, социалисти или депесари в неговия ресторант”.

По думите му не отсъствието на „Атака” от страната е причина за проваленото парламентарно време - основна вина за това носи ГЕРБ.

Визитата в Брюксел е била планирана отдавна и основната й цел е била внасяне на протестно писмо в ЕНП срещу евродепутата Дорис Пак, която определи партията като „ксенофобска” и „расистка”.

"Отидохме да се оплачем от една депутатка, която е от ЕНП. Г-н Борисов, защо членувате в такава група, която се крие и не отваря вратите на българска делегация”, заяви Сидеров.

Сидеров сподели още, че лично Бойко Борисов го е запознавал с Жозеф Дол (председателят на групата евродепутати на ЕНП) на прием в Бояна и го е представил като виден политик в България.

1 коментар

  • Връзка на коментара смешко Сряда, 02 Октомври 2013 13:31 публикуван от смешко

    Бойко, Бойкооо, що ти трябваше да се хващаш с Волен? Виж го сега, какви финтове ти върти - запознал си го бил с Жозеф Дол! По-добре си стой без приятели и в живота, и в политиката.

Влезте, за да коментирате