Йовчев махна шефа на Агенцията за бежанците. Атанасов: А кой ги пуска през границата?

Сряда, 02 Октомври 2013 17:13 Публикувана в У нас Прочетена 867 пъти

Досегашният директор на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков е освободен от длъжност, обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след днешното редовно заседание на Министерски съвет. Той посочи три основни причини, поради които е освободен Казаков. „Незадоволително се организират всички процеси по извършване на проучвания и предоставяне на статут на бежанец, а това създава условия за претоварване на местата за настаняване. Не добра е и организацията на работата в местата за временно настаняване на бежанци”, посочи министърът на вътрешните работи. Като трети мотив за уволнението на Никола Казаков Цветлин Йовчев посочи, незадоволителната работа на Държавната агенция за бежанците за взаимодействие с европейските организации, които могат да съдействат за справяне с проблема с бежанците.

Държавната агенция за бежанците ще бъде оглавена от Николай Чирпанлиев, съобщи още Цветлин Йовчев. По думите на вицепремиера - новоназначеният директор Чирпанлиев има голям опит, като е работил и в Министерство на отбраната.

 

Вътрешният министър бе остро разкритикуван от бившия шеф наконтраразузнаването и бивш депутат от Синята коалиция. "Уволнили шефа на Агенцията за бежанците. Сигурно има защо. Само че, нелегалните имигранти първо минават незаконно през границата и така стават проблем на въпросната агенция", написа той във Фейсбук. Това не е единствената крикита към Йовчев./СД

Последно променена в Сряда, 02 Октомври 2013 17:43
Влезте, за да коментирате