Станишев предложи Мартин Шулц за шеф на Еврокомисията

Събота, 05 Октомври 2013 14:07 Публикувана в У нас Прочетена 956 пъти

Лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев предлага официално Мартин Шулц да е номинацията на БСП за председател на Европейската комисия. Шулц се бори последователно дълги години за Европа, която е по-демократична, по-прозрачна, по-социална, изтъкна Станишев. През всичките години Шулц е показвал последователност в отношението към България, каза още лидерът на БСП.

Още на 22 юни в София на заседание на ПЕС в НДК Станишев заяви, че това е първата европейска партия, която стартира ясна, прозрачна процедура за общия ни кандидат за председател на Европейската комисия. „Мартин Шулц – убеден европеец, човек, който отстоява нашите принципи, изразяващ реалните нужди на хората, към момента е най-силната кандидатура, която можем да посочим, за да постигнем реален резултат”, похвали го тогава Станишев. 


Председателят на европейския парламент Мартин Шулц обяви пак в НДК, че Сергей Станишев води страната и ПЕС в много трудни времена. Той и председателят на Групата на социалистите и демократите в ЕП Ханес Свобода подкрепиха кабинета и лидера на БСП. "Гордеем се, че ти си наш лидер" - с тези думи председателят на Европейския парламент се обърна към председателя на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на Съвета на ПЕС в София.

Мартин Шулц е член на Германската социалдемократическа партия, председател на Европейския парламент от 2012 година. Роден е през 1955 година в Хелрат, днес част от Ешвайлер в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Работи като продавач на книги, а политическата си кариера започва като общински съветник и кмет на Вюрзелен. След 1996 година е депутат в Европейския парламент, а от 2004 до 2012 година оглавява групата на социалистите.\СД

Последно променена в Събота, 05 Октомври 2013 14:19
Влезте, за да коментирате