Пиян-залян бил екипът от Би Би Си, заснел филма за Слънчев бряг

Събота, 05 Октомври 2013 17:11 Публикувана в У нас Прочетена 1505 пъти
Авторката на репортажа - Стейси Дули, във вихъра на купона в Слънчев бряг., Снимка Би Би Си. Авторката на репортажа - Стейси Дули, във вихъра на купона в Слънчев бряг., Снимка Би Би Си.

Екипът на BBC, който засне скандалния филм за Слънчев бряг, всяка сутрин се прибирал пиян-залян. Това разкрива Веселин Налбантов - собственик на хотела, където е бил настанен екипът от британски журналисти, съобщи БГНЕС. В началото на седмицата BBC излъчи филма Booze, Bar Crawls And Bulgaria", който описва курорта като място за леснодостъпни и евтини алкохол и наркотици, на сексуален разврат и престъпления.

Филмът на британската телевизия Би Би Си за българския курорт Слънчев бряг не е част от кампания срещу българския туризъм, а филм за пиянството на британската младеж,  коментира директорът на Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред bTV. Това мнение изразииr и зам.-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев, цитиран от БТА,  по повод намерението на представителите на бранша да съдят британската медия за уронване на престижа на българския курорт. Представителите на българския бизнес се чувстват подведени, защото са очаквали продукцията да представи позитивна картина за туризма тук. 


Филмът, показан преди дни във Великобритания, е заснет през юли и показва пиянски оргии и безразборен секс на публично място. Ботев посочи, че в България пристигат гости от над 40 държави и с никои от останалите няма подобни проблеми, каквито показа британският филм.От Българската хотелиерска и ресторантъорска асоциация съобщиха обаче, че ще протестират срещу филма на BBC. От асоциацията очакват подкрепа от ресорното министерство и от правителството ни.

 

След излъчването на филма и кметът на Несебър Николай Димитров го определи като тенденциозен. "Слънчев бряг" е бързо – развиващ се и модерен курорт и затова се правят такива тенденциозни филми", подчерта Николай Димитров.\СД

 

Последно променена в Събота, 05 Октомври 2013 17:28
Влезте, за да коментирате