Иво Прокопиев: Моника Станишева командва в БГНЕС

Понеделник, 07 Октомври 2013 09:49 Публикувана в У нас Прочетена 1470 пъти

„В БГНЕС голямо влияние има съпругата на Сергей Станишев. Тя влия пряко върху позицията на БГНЕС.“

Това заяви Иво Прокопиев по Нова телевизия като пример, че в много от медиите се наблюдава влияние на различни политически фигури.

Медиите от кръга на КТБ с център Цветан Василев са машини за унищожение на репутации. По думите му очернянето на различни обществени личности е основният метод, който се използва, за да се задържи статуквото на задкулисие в страната.

„В тези медии пускаш теза по един канал и те моментално се разпространяват количествено и ето ме мен пред колеги като вас да обяснявам в началото на всеки разговор, че нямам сестра и не съм камила“, посочи Прокопиев.

Той изтъкна, че няма личен конфликт с банкера Цветан Василев. Според Прокопиев атаките срещу него се дължат на разследване от 2009г., с което в. “Капитал” е изобличила факта, че държавните пари се съхраняват в КТБ.

По думите на бизнесмена тази стратегия му е приписала определението „олигарх“, за какъвто той категорично не се смята.

Прокопиев дефинира понятието така: „Олигархията е тогава, когато един много малък политически и икономически елит използва всички средства в държавата за лична облага. Ако се търси къде са олигарсите, трябва да се види къде са икономическите ресурси и кой извършва сделки в своя полза“, категоричен бе Прокопиев, като подчерта, че срещу него се хвърлят обвинения без никакви доказателства.

Нямам нищо общо с тази сделка. Така Прокопиев коментира обвиненията на председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, че е участвал в ощетяването на държавата с 87 милиона лева в сделката за продажбата на миноритарния дял на EVN през 2011 г. Посредник по сделката е свързаното с Прокопиев дружество “Булброкърс”.

По думите на бизнесмена става въпрос за лична атака на Мавродиев, от която се разграничава останалото ръководство на КФН. Според бизнесмена Мавродиев се опитва да се хареса на новите управляващи, за да запази мястото си.

Влезте, за да коментирате