Табуто падна: И Кутев призна зависимост от "Атака"

Понеделник, 07 Октомври 2013 10:30 Публикувана в У нас Прочетена 867 пъти
Табуто падна: И Кутев призна зависимост от "Атака" Снимка: БГНЕС

След признанията на Сергей Станишев и Лютви Местан Антон Кутев също призна очевидния факт, че правителството е зависимо от „Атака”.

„Този парламент е заложник на „Атака”, така е решил избирателят”, заяви пред "Нова тв" депутатът от „Коалиция за България” Кутев. Той призна още, че няма как този парламент да не разчита на „Атака”.

След като в петък парламентарното заседание се провали за четвърти път поради липса на кворум, управляващите свалиха табуто да се правят, че не забелязват „Атака” и че нейното присъствие или отсъствие от парламента нямат значение.

Споровете кой е виновен между управляващи и опозиция започнаха да дразнят не само избирателите, но и самите депутати, които усещат, че всичко се пише на гърба им.

Депутатите от ГЕРБ спазиха традицията си да не се регистрират, а управляващите не успяха сами да съберат нужния кворум от 121 депутати.

Антон Кутев обясни, че в този ден е имало регистрирани 7-8 човека от „Атака”, но прекалено много депутати от управляващото мнозинство са били в командировка. По думите му в БСП има система, която следи кой е в командировка и решава да го пуска или да не го пуска.

„Явно тази система не е работила добре и сега се стигна до там, че никой не излиза в командировка. И аз трябваше да пътувам до Брюксел следващата седмица, но веднага отмених командировката”, заяви Кутев. По думите му в партията трябва да се следи стриктно колко човека са в командировка и да има човек, който да носи отговорността за това.

Димитър Лазаров от ГЕРБ пък смята, че управляващите нямат интерес да се провеждат парламентарните заседания. „Нямат интерес да има кворум, защото не могат да си изпълнят обещанията”, заяви Лазаров и уточни, че в петък 11 депутати от ГЕРБ са били регистрирани.

Част от нещата, които са направени дотук, е можело да ги направят и бившите управляващи, отвърна Кутев и допълни: „Можеше да ги направите и тогава нямаше да паднете от власт през февруари”.

Влезте, за да коментирате