Пеевски се връща в парламента след маньовър на Конституционния съд

Вторник, 08 Октомври 2013 15:05 Публикувана в У нас Прочетена 1350 пъти

Делян Пеевски се връща като депутат в апрламента, както пръв Свободен народ он лайн съобщи. Резултатът от гласуването е пет на шест, заедно с едно особено мнение. Това означава, че няма мнозинство и съответно Пеевски ще остане народен представител от ДПС в парламента, уточнява "Дневник".

Пеевски е депутат и сега, въпреки че след като беше отменен изборът му за шеф на ДАНС, спря да идва на работа. За да бъде освободен, трябва да има решение на Народното събрание, а такова не е гласувано. От това следва, че все едно никога не е имало питане до КС дали е имало несъвместимост в заеманите от Пеевски длъжности - председател на ДАНС и депутат от ДПС.

 

Сега "топката" се връща отново в парламента. Съдиите в КС са 12 и за да има решение, трябва да има поне седем гласа, които да се произнесат еднакво. След няколко часово заседание обаче съдиите са се разделили, което означава че искането дали Пеевски е бил в несъвместимост е било отхвърлено и той ще се върне като депутат в парламента.


Заседанието на Конституционния съд (КС), което трябваше да реши статута на Делян Пеевски като депутат започна в 10 ч днес. Официална информация от съда все още няма, като по според източници едва към края на деня решението ще се обнародва – след като бъде изготвено и подписано./СД

Последно променена в Вторник, 08 Октомври 2013 15:26
Влезте, за да коментирате