Протестна мрежа: Разгневете се! Пеевски се връща!

Вторник, 08 Октомври 2013 16:40 Публикувана в У нас Прочетена 999 пъти
Пеевски отключи протестите, които продължиха почти четири месеца, а Конституционният съд с председател Димитър Токушев, съдията, защитил "народния съд", го връща във властта Пеевски отключи протестите, които продължиха почти четири месеца, а Конституционният съд с председател Димитър Токушев, съдията, защитил "народния съд", го връща във властта Източник: ФБ

"Днес Конституционният съд остави Делян Пеевски депутат. Това е капитулация пред мафията. Свободните граждани трябва да излязат и да се защитят от произвола". Това се казва в декларация на организаторите на ДАНСwithme, след като повечето медии излязоха във вторник с неофициални съобщения, че депутатът от ДПС остава в Народното събрание.

"Над 100 дни сме на улицата, защото искаме скъсване с модела "Пеевски".Модел, поставил в тежък захват политическата система, медиите, правосъдието, националната сигурност, икономиката, банковия сектор от високо организирани мрежи за преразпределение на публичен ресурс и влияние. Над 100 дни отстояваме своето изконно искане за равенството пред закона и справедливост, която да изхвърли зад борда кастата на недосегаемите – на тези, които никога не падат от власт", пишат още от "Протестна мрежа", призовавайки за масов протест срещу решението на Конституционния съд.

"Заставаме очи в очи с недосегаемите, които изпразват институциите от демократичен смисъл. Моделът "Пеевски“ трябва да бъде демонтиран. Разгневете се – мафията не иска да отстъпи. Излезте на площад “Независимост“ днес от 19:00 часа, да покажем гнева си и да извикаме "Мафията вън!“ и "Оставка!", призовават организаторите на ДАНСwithme.

Влезте, за да коментирате