Извънредно: Протестиращи напират да влязат в МС, където се скри Орешарски

Вторник, 08 Октомври 2013 19:34 Публикувана в У нас Прочетена 850 пъти

Премиерът Пламен Орешарски успя да се скрие в Министерския съвет, който веднага бе обграден от протестиращи. Те се заканиха, че няма да го чакат дълго и ще влязат да му зададат само един въпрос: КОЙ?

Преди това жива верига от демонстранти не пуска Орешарски да се прибере в колата си на излизане от изложбата. Той успя с помощта на силна охрана да влезе и да присъства на откриването на изложбата на Жул Паскин „От Видин до Париж“ от 18.30 часа в Софийска градска художествена галерия.

Десет минути по-късно обаче пътят му е блокиран въпреки усилията на полицията. Те направиха жива верига, за да спрат демонстрантите.

В 19 часа демонстранти затварят платното на “Гурко”, за да не мине колата на Орешарски. Полицаите измъкват на ръце протестиращите от платното.

Полицията се опита да мине с мотори през протестиращите на ъгъла на „Раковски” и „Гурко”. Орешарски се измъкна с колата си през градинката край кръстовището на НАТФИЗ. Журналистите бяха блокирани.

“Пеевски се връща в парламента! Време е да се разгневим!” е мотото на днешния 117-и протест срещу  правителството, подкрепяно от БСП, ДПС и Атака.

Казусът “депутат ли е още Пеевски” възникна, след като стана председател на ДАНС, откъдето по-късно се оттегли.

“Ще го позволим ли? Още от днес – всички на площада. Сутрин, обед, вечер – който, когато може!”, призоваха активистите от протестите.

Във Facebook групата за днешната протестна акция има и кодирано послание за носене на домати: ”Време е *Да дОкажеМ, че сме истински АкТИвно* гражданско общество” (четете само главните букви).

Очаквайте подробности!

Влезте, за да коментирате