Радан Кънев: Съдебната система е свърталище на мафиоти

Сряда, 09 Октомври 2013 10:10 Публикувана в У нас Прочетена 1085 пъти

Конституционният съд (КС) е пробит, както две трети от българските съдилища. А съдебната система е свърталище на мафиоти отпреди 1989 година.

Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в интервю за Нова телевизия.

Той коментира вчерашното решение на КС да остави Делян Пеевски депутат, въпреки че той е положил клетва като председател на ДАНС пред Народното събрание. Решението бе последвано от протести и сблъсъци с полицията.

Видяхме ясния опит на мафията, а не на едно мнозинство, да пробие КС, а не едно мнозинство да го направи, каза Кънев.

Лидерът на ДСБ обясни и защо говори за мафия, а не за лоби на едно парламентарно мнозинство:

“Когато държавните пари се изливат в една банка – Корпоративна търговска банка (КТБ), за да създава тя медии, а те – политика, имаме три нерегламентирани връзки”.

“Много бързо забравихме Венета Марковска. Тя е Делян Пеевски в българското правосъдие. Огромна част от депутатите от ГЕРБ подкрепиха решението за избора му за председател на ДАНС, там беше и ДПС, и БСП, и голяма част от ГЕРБ, коментира още Кънев.

1 коментар

  • Връзка на коментара ссс Сряда, 09 Октомври 2013 12:18 публикуван от ссс

    Този смешник и костова подлога става вече нагъл- представителят на човека, съсипал България с престъпната си приватизация, унищожил дясната идея и присвоил активи за милиарди, няма правото да коментира ИЗОБЩО политиката и съдебната система в България!!!!! Забравихте ли, господинчо, кой постави верния приятел на драгалевския ром - Иван Григоров- за председател на ВКС, не знаете ли защо драгалевския ром подхвърли доносите срещу Венета Марковска?...е , ще ви кажа - тя не допусна разглеждане на жалбата на синята ВИ коалицийка при недопускането й до предните парламентарни избори след отказ от регистрация от СГС, след което лично бившият председател на ВАС- ВЕЛИКИЯ омбудсман Пенчев, в състав с човека, седнал в стола на Марковска- помака от Гоце Делчев и съселянин на президентчето Плевнелиев- Боян Магдалинчев, който е символът на КОРУПЦИЯТА в съдебната система, решиха еднолично и незаконосъобразно да ВИ допуснат и ВИЕ участвахте в предните избори, ФИАСКОТО, което проведохте срещу Марковска бе благодарността ВИ към Магдалинчев и израз на омразата ВИ към съвестно гледащата си работата Марковска, което заедно с обещаното от ГЕРБ към Магдалинчев, за да има осъдителна присъда от дъщеря му по делото НАГЛИТЕ, доведе до съсипването на кариерата, здравето и живота на един от най-уважаваните и сочени за пример български МАГИСТРАТИ!!!! ТЪЙ ЧЕ,МОЛЯ ви, ЗАМЪЛЧЕТЕ!!!!!

Влезте, за да коментирате